18è. MÍTING INTERNACIONAL DE PARATLETISME DE L’HOSPITALET

0
264

Markus Rehm, Fleur Jong, Jean Baptiste Alaize i el local Yassine Ouhdadi encapçalen el 18th Meeting of L’Hospitalet de Para atletisme

El Meeting Internacional Paralímpic de L’Hospitalet ha tancat les inscripcions per a l’edició número 18 que se celebrarà el dissabte 20 de maig en les pistes de L’Hospitalet Nord, en el municipi de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Per a aquesta edició es comptarà amb la presència de 300 participants de 18 països diferents, de totes les modalitats diferents. Cal recordar que quan finalitzi el Meeting es disputarà el Memorial Pere Suñé, amb dues sèries de 400 tanques amb atletes d’alt nivell.

La participació mantindrà la línia iniciada la temporada passada de poder comptar amb molts dels atletes destacats en el panorama per a atlètic. De nou, a part dels atletes destacats espanyols, també tindrem posat un ull als atletes internacionals que arribaran a la ciutat de L’Hospitalet. L’atleta de més edat participant en el Meeting serà Ana Begoña, llançadora de 63 anys i el més jove, Egara Porras, de 12 anys.

Per a començar, destacarem novament el nom de Markus Rehm. L’alemany, que va aconseguir el rècord del món de longitud precisament en una edició anterior al Meeting (8.29 m), tornarà per a encapçalar la llista de saltadors. Rehm va guanyar l’or en els Jocs Paralímpics de Tòquio en la modalitat de longitud T64 i ha estat campió un total de quatre vegades. El seu rècord del món actual de 8.62 m li hauria permès guanyar la medalla d’or en els Jocs Olímpics en el 2016 i 2021.

A més de Rehm, es destaca la presència de dos atletes locals. Per a començar, de L’Hospitalet Atletisme, Yassine Ouhdadi, que correrà de nou a casa, sent l’or paralímpic a Tòquio en els 5000m, actualment preparant el mundial de Paris. Ouhdadi mai falla a la cita. A més, comptarem amb la presència de la velocista gallega AdiaratouIglesias, que es va penjar l’or en els Jocs Paralímpics de Tòquio en 100m (11.83).

També es vol destacar a la neerlandesa FleurJong, saltadora de longitud i campiona paralímpica en categoria amputada T64, que va aconseguir la temporada passada, en el Meetingof L’Hospitalet, un nou rècord del món en salt de longitud amb 6.23 m. El sud-africà Jonathan Ntutu, velocista plata en els Paralímpics de Rio en T12 (deficiència visual i amb 10.80s de marca personal), el francès Timothée Adolphe, campió del món en 400m T11 a Dubai, i el saltador Jean Baptiste Alaize, que també serà present. Alaize, molt actiu en xarxes, també ha estat campió del món amb França, encara que ell és procedent de Burundi.

A més, destaca la presència àmplia de dos països, el Canadà, que arriba amb deu dels seus atletes de l’equip nacional i Moldàvia, que també presenta a sis atletes. La llançadora de disc Renée Foessel serà una de les destacades del conjunt canadenc.

A nivell espanyol, també destaca la presència de la saltadora i velocista gallega Desireé Vila, del velocista balear Joan Munar, de la també velocista Lia Beel i dels catalans Xavi Porras (campió del món en triple salt) i Martín Parejo (medallista en el Mundial de Doha 2015).

A nivell local, com a atletes de L’Hospitalet Atletisme, destaca la presència de Mari Carmen Paredes, una de les més destacades a nivell espanyol i internacional en marató (al costat del seu guia Lorenzo Sánchez), dels velocistes Iván Soriano i Iván Hernández, de la saltadora Sydney Foukou, de la llançadora Paula Heras i dels atletes Laia Fabra i Vicente Martínez.

No posts to display