PLUJA DE RÈCORDS A LA MITJA DE GRANOLLERS

0
447

PLUJA DE RÈCORDS A LA MITJA DE GRANOLLERS

  • HAGOS GEBREHIVET POLVORITZA EL RÈCORD DEL CIRCUIT (58’55) I TIGIST GEZAHEGNE FA EL PROPI AMB LA MARCA FEMENINA (66’41).
  • LA GUANYADORA I NOVA PLUSMARQUISTA DEL CIRCUIT ÉS ATLETA PARALÍMPICA PER UN PROBLEMA VISUAL I HA GUANYAT MALGRAT CAURE’S DURANT LA CURSA

La Mitja de Granollers s’ha convertit en una autèntica festa del running on, en un matí amb unes perfectes condicions per a córrer, s’han aconseguit batre el rècord del circuit i el rècord femení de la mitjana marató, a càrrec d’una atleta paralímpica.

La victòria de Hagos Gebrehivet estava al guió. Bronze als JJOO de Rio i al Mundial de Pequín en 5.000, el recent guanyador dels 10K de Sant Antón de Jaén, amb uns espectaculars 27’56, arribava en plena forma i amenaçava seriosament la millor marca feta a Granollers, en possessió de Samuel Wanjiru des de 2008 amb 59’26. L’atleta etíop, de 28 anys, va córrer en solitari tota la carrera. Només fins al quilòmetre cinc va poder seguir-li el seu compatriota Berhanu Tarto, però no va trigar Gebrehivet a imposar un ritme inassolible per a la resta i en el 10k amb uns espectaculars 28’05 ja avantatjava en gairebé un minut als seus rivals. D’aquí fins a la meta, l’única incertesa era per quant batria la millor marca històrica a Granollers.


“Estic en un bon moment de forma i m’he trobat bé des del principi. La meva estratègia ha estat imposar el meu ritme des del principi sense pensar en la resta dels corredors. El circuit i el públic m’han ajudat a arribar a la meta per sota de 59′ i aconseguir el rècord del circuit”, comentava el guanyador després de travessar la meta. El podi el van completar Edmond Kkpgentich (61’14) i Nehemiah Kipyegon (61’43).

Una atleta paralímpica bat el rècord del circuit
Quant a la categoria femenina, esportivament la carrera ha estat similar. Ningú ha pogut aguantar el ritme de l’etíop Tigist Gezahegne, que ha corregut acompanyada de l’atleta català Artur Bossy. Gezahegne ha travessat la meta en uns increïbles 66’41, rebaixant en gairebé mig minut l’anterior marca a Granollers, en mans de PurityTemutay, que va guanyar amb 67’18. Es dona la circumstància que la guanyadora és atleta paralímpica a causa d’un problema visual. Ors en els JJOO Paralímpics de Tòquio en 1500, ha caigut durant la cursa al no poder esquivar un ressalt, però ràpidament ha pogut rescabalar-se i no li ha impedit marcar parcials a 3’10/km. En segon lloc ha travessat la meta Betelihem Afenigus (68’08) i tercera ha estat Addisie Andualem (69’34).

“La carrera ha anat molt bé, hem sortit conservadors perquè la primera part del circuit és més difícil que la segona. Des de La Garriga fins a la meta ja hem accelerat el ritme i malgrat caure’s, ha pogut sortir i ha fet un marcón”, comentava Artur Bossy, pacemaker de la guanyadora durant els 21 quilòmetres.

El triatleta i guanyador de l’última Behobia-SantSebastià, el olotense Nan Oliveras, ha estat el millor espanyol, amb una marca de 1.04’30, que li ha servit per a entrar en setena posició de la general. Oliveras ha destacat “El públic és una passada el que animen. L’ambient i el circuit, que ara és més ràpid, han fet que avui hagi pogut fer la meva marca personal”.

Quant a la resta de distàncies. Andrés Serrano (16’22) i Nur Ortega (19’56) han estat els millors en el 5k, mentre que Roger Estrade (31’14) i Marta Romero (39’45) s’han proclamat els vencedors en el 10K.

Infantils i Open
A més de les carreres de running per a adults, que tenen lloc el diumenge, enguany es van tornar a disputar les carreres infantils el dissabte. 1000 nenes i nens, d’entre un i 13 anys, van gaudir d’una divertida jornada d’esport en circuits adaptats per edats, des dels 50 fins als 1.500 metres.

Córrer per una bona causa
Finalment, cal destacar que en aquest 2023, el Quart de la Mitja ha tingut un significat molt especial. I és que l’organització donarà 10 euros per cadascun dels inscrits per a donar suport a la recerca contra la Síndrome CTNNB1, un trastorn del neurodesenvolupament greu causat per una alteració al cromosoma 3. Els nens afectats presenten dificultats motrius, visuals, d’aprenentatge, comportament i microcefàlia, entre altres. En concret, a Espanya hi ha 16 nens afectats. Martí, de Granollers i de tres anys, és un d’ells i ha viscut, al costat dels seus pares, una jornada molt especial.

KH-7 i l’esport

KH-7 repeteix un any més com a patrocinador principal d’una de les cites més importants del running. L’estreta relació de la marca amb l’esport li fa continuar recolzant a Granollers al Club Handbol Granollers -especialment a l’equip femení- a més de diversos pilots del Ral·li Dakar, com Laia Sanz o Isidre Esteve, i ser present com a patrocinador en nombroses proves de running i ciclisme com la KH-7 Nocturna del Guadalquivir, Trencalòs, La Indurain, la Titan Desert o l’Andalusia Bike Race.

No posts to display