LA ZURICH MARATÓ BARCELONA TORNA AMB FORÇA AQUEST 2023: 12.000 PERSONES JA S’HAN INSCRIT A MENYS DE DOS MESOS DE LA PROVA

0
482

La Zurich Marató Barcelona torna amb força aquest 2023: 12.000 persones ja s’han inscrit a menys de dos mesos de la prova

  • La marató barcelonina s’acosta a les xifres de participació prepandèmiques, amb perspectiva de superar les 15.000 inscripcions per al 19 de març.
  • Per a aquesta 44 edició, la Zurich MaratóBarcelona serà Gold Label.
  • L’objectiu esportiu enguany és rebaixar el rècord masculí de la prova a 02.04:00h per a continuar sent una de les maratons més ràpides d’Europa.

12.000 corredors i corredores ja han decidit que el seu pròxim repte serà la Zurich Marató Barcelona el 19 de març. Mancant dos mesos per a la carrera, el volum de participació ja ha millorat respecte a l’any anterior i va camí de recuperar xifres de participació prepandèmiques, amb perspectiva de superar les 15.000 inscripcions per a aquesta 44a edició.

A més, la Marató barcelonina també recupera la seva àmplia afluència de corredors i corredores vinguts de tot el món. Aquest 2023 s’estima que més de la meitat de participants, un 55%, seran internacionals, la qual cosa certifica que la pandèmia va quedant enrere i que Barcelona és el lloc triat per moltes persones per a viure una experiència inoblidable completant els 42,195km.

El circuit barceloní transcorre pel cor d’una ciutat cosmopolita, amb el gran llegat modernista d’Antoni Gaudí o el Pla Sardà, el Camp Nou, la Plaça Espanya, el Arc de Triomf o el Fòrum i el Front Marítim com alguns dels seus principals atractius turístics, i ho fa de manera íntegrament urbana i amb un circuit que es va renovar en 2018, més pla i ràpid. Igualment, la Zurich Marató Barcelona és l’única marató a Espanya i una de les úniques tres carreres nacionals amb segell Gold Label de la IAAF, juntament amb la eDreams Mitja Marató Barcelona i la Mitjana Marató València Trinidad Alfonso.

“Tornem a les dates habituals de nostra Zurich Marató Barcelona i tot ens indica que enguany també arribarà amb més força que mai. Convertida en un referent internacional de les maratons, esperem que la ciutadania ompli els carrers per a animar i donar força a tots i totes les participants d’aquesta gran festa esportiva”, ha remarcat David Escudé, regidor d’Esports del Ajuntament de Barcelona.

Una de les maratons més ràpides d’Europa
El seu clima, la seva cultura, els seus monuments i una llarga tradició atlètica des de fa ja més de 40 anys fan de la capital catalana una ciutat ideal per a córrer una marató. I les marques aconseguides pels i les atletes d’elit en 2022 en aquesta carrera demostren que també és una de les més ràpides per a fer-ho. La marca de Yihunilign Adane(2.05:53), guanyador de la passada edició de la Zurich Marató Barcelona, està entre el TOP-50 internacional dels millors temps en marató en 2022 de World Ahtletics. Per això, l’objectiu d’enguany és rebaixar aquest rècord actual de la prova a 02.04:00h per a continuar estant entre les 10 maratons més ràpides d’Europa i del planeta.

De la mateixa manera, el temps de la vigent guanyadora a Barcelona Meseret Gebre Dekebo (02.23:11), també va entrar dins del Top-100mundial 2022 en aquesta distància. Unes marques degudes en gran manera al fet que el recorregut de la Zurich Marató Barcelona és un dels més espectaculars del món, alhora que ha estat dissenyat per a viure una experiència màgica i àgil a parts iguals.

Per a més informació: www.zurichmaratobarcelona.es

No posts to display