Lectures recomanades: 85 anys de marxa atlètica a Terrassa (1930-2015) de Bernat Serrán

0
1925

85 anys de marxa atlètica a Terrassa (1930-2015) En aquest volum s’hi aplega una extensa informació recollida en diverses fonts sobre els orígens de l’especialitat de la marxa atlètica, les competicions més importants i els marxadors i marxadores més destacats que han sorgit a Terrassa. També s’hi ressegueixen els marxadors i marxadores nacionals i internacionals que han participat en les diverses proves que s’han organitzat a la ciutat, especialment en la famosa prova internacional de marxa atlètica Terrassa-La Mata. El llibre inclou fotografies inèdites provinents de l’arxiu de l’autor, de particulars i d’altres aportades pel Diari de Terrassa, les quals ajuden a entendre millor, en el seu conjunt, la història de l’especialitat de la marxa atlètica a la ciutat, en particular, i a Catalunya, en general.

 

Bernat Serrán Jiménez va néixer el 19 de gener de 1951 a Frigiliana, poble de la província de Màlaga. La seva família es va instal·lar a Monistrol de Montserrat l’any 1957. Més tard, es va traslladar a Terrassa, on viu des de l’any 1970. És casat i té tres fills. És llicenciat en Magisteri, en Filologia Hispànica i en Filologia Catalana. La seva vinculació amb l’atletisme comença el 1972, quan era atleta del CA Terrassa, club en el qual es va estar fins al 1977. Va ser recordista de Terrassa en la prova de salt de llargada i subcampió de Catalunya en la prova de relleus 4×100. L’any 1979 fundà el CA Ègara, club del qual va ser el primer i únic president fins l’any 1984. Va ser també el primer president de la UA Terrassa, entitat que va presidir des de l’any 1984 fins al 1989. Després va continuar relacionat amb l’atletisme com a jutge, i va participar en el Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona ’92. Actualment es dedica a recollir informació i investigar sobre l’atletisme local i català, i a la publicació de llibres en relació amb el tema esmentat. En aquest sentit, 85 anys de marxa atlètica a Terrassa (1930-2015) és el segon llibre de l’autor. El primer, titulat L’atletisme a Terrassa (1914-2005), es va publicar l’any 2006 amb una gran acollida per part del públic. En aquests moments està treballant en el seu tercer llibre, que tindrà per títol Biografies d’atletes terrassencs.

 

 

 

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.