Presentada la 6ª edició de la Unirun, la Cursa de les Universitats

0
2245

Les ciutats de Barcelona i Sant Adrià de Besòs acolliran el proper 1 de març la sisena edició de la UNIRUN, La Cursa de les Universitats. La prova està promoguda per les 12 Universitats catalanes de la mà de l’ECU (Esport Català Universitari), amb el suport de la Secretaria General de l’Esport, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, el patrocini d’adidas i organitzada per Gaudium Sports. 

La UNIRUN s’ha presentat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. La Dra. Margarita Arboix, Rectora Magnífica de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha assenyalat que és una satisfacció que la Unirun vagi creixent any rere any i que és molt important que l’esport formi part de tots i totes en totes les etapes de la vida. El Sr. Joan Callau, Il·lustríssim Alcalde de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, ha destacat que la Unirun uneix 2 ciutats i 12 Universitats en una fantàstica matinal d’esport popular. El Sr. Gabriel Arranz Herrero, Director de Promoció i Esdeveniments Esportius de l’Institut Barcelona Esports, ha remarcat que la Cursa de les Universitats s’està consolidant i que té un gran futur per endavant. És una gran oportunitat per a fer esport rodejat de gent jove. 

Per una altra banda, el Sr. Pere Vilà, Representant Territorial de l’Esport a Barcelona, ha agraït la tasca de les Universitats envers la promoció esportiva dels més joves. 

La UNIRUN col·labora enguany amb els Programes Socials de la Fundació Autònoma Solidària. L’acció social universitària, que compta amb la participació voluntària d’estudiants, contribueix a la reinserció social de persones internes en centres penitenciaris; fa més amena l’estada d’infants ingressats en centres hospitalaris; acompanya persones refugiades; i garanteix la igualtat d’oportunitats d’infants i joves que es troben en una situació de desavantatge educatiu. 

El padrí de la sisena UNIRUN és el Sr. Pau Navarro, estudiant de la UAB, internacional júnior i una de les promeses emergents de l’handbol espanyol, que va patir un aparatós accident de cotxe el setembre de 2018. Molts mesos a l’hospital, recuperant-se de les ferides patides, i un llarg procés de rehabilitació a l’Institut Guttmann, ha fet que en Pau es plantegi nous reptes per al futur. 

També han assistit representants de les 12 Universitats participants

 • Universitat de Barcelona 
 • Universitat Autònoma de Barcelona 
 • Universitat Politècnica de Catalunya 
 • Universitat Pompeu Fabra 
 • Universitat de Lleida 
 • Universitat de Girona 
 • Universitat Rovira i Virgili 
 • Universitat Ramon Llull 
 • Universitat Oberta de Catalunya 
 • Universitat de Vic 
 • Universitat Abat Oliba CEU 
 • Universitat Internacional de Catalunya 

L’emblemàtica marca esportiva adidas patrocina la cursa i proveeix de samarretes tècniques a tots els participants. Els corredors vestiran els colors i el logotip de la seva Universitat i les tres bandes d’adidas. 

Cadascun dels participants ha de dur la samarreta de la Universitat a la qual representa i que faciliten els organitzadors a la Fira del Corredor, que se celebrarà a la planta adidas del Corte Inglés de l’Avinguda Portal de l’Àngel, el divendres 28 de febrer i el dissabte 29 de febrer, de 10 a 20h. 

La UNIRUN arrencarà a les 9:30h. des del Parc dels Auditoris del Fòrum. La competició tindrà lloc en un circuit de 6.779 metres, que és exactament la distància de la clàssica competició de rem anglesa entre les Universitats d’Oxford i Cambridge. 

La participació està oberta a tothom. Poden competir alumnes universitaris, ex- alumnes, futurs estudiants, professors, treballadors, proveïdors, familiars o simpatitzants d’alguna de les Universitats catalanes. 

Les inscripcions per a la sisena edició de la UNIRUN poden fer-se a l’apartat d’inscripcions de la pàgina web oficial de la cursa www.unirun.cat fins al dia 25 de febrer o fins que s’arribi a la xifra de 5.000 participants. 

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.