El Bannouri i Mireia Pons s’imposen en la XXI Mitja Marató Terrassa

0
3628

En la XV Cursa Popular Santi Centelles, de 5 km, victòria per Lahcen Harbil i Gemma Díaz

Quasi uns 3.400 atletes han participat d’aquesta matinal d’atletisme
A les 10 hores, l’alcalde de Terrassa, Sr. Jordi Ballart, donava el tret de sortida de la XXI Mitja Marató Terrassa, cursa organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT).

Més de 2.000 corredors/corredores prenien la sortida d’aquesta nova edició de la Mitja, 1.950 inscrits/es oficialment, dels quals un 84,70% ho feien en categoría masculina i un 15,30% en categoría femenina.

La sortida es va dur a terme en el Parc dels Catalans de Terrassa, el recorregut 21.097 metres. Ràpidament, un grup de 4 corredors arriben als 5 primers quilòmetres amb una certa distància a la resta de participants. Mourad El Bannouri, Mohamed El Ghazouany, Edgar Sumskis i Samyr Ait ja dominaven la cursa, marcant un crono similar, 00:15 41 El Bannouri i 00:15:42 els altres tres corredors. A partir d’aquest moment, El Bannouri i El Ghazouany van iniciar la seva escapada deixant el quartet d’inici de cursa, quasi 20 segons de diferència entre els dos primers classificats i el tercer i quart.

A poc a poc, El Bannouri, va iniciar la seva escapada, arribant al quilòmetre 15 de cursa totalment en solitari a quinze segon del seu perseguidor, El Ghazouany i marcant un temps de 0:47:42. En aquest punt quilomètric, la igualtat es mantenia entre el tercer i quart classificat, Edgars Sumskis i Samyr Ait, que marcaven un mateix crono 00:49:02.

En la recta final de la cursa, El Bannouri mantenia el seu lideratge ampliant la seva distància amb el segon classificat. En el quilòmetre 20, el líder marcava un temps d’1:02:18, El Ghazouany 1:02:43, mentre que la igualtat es mantenia entre el tercer i quart que marcaven el mateix temps, 1:04:07. Si el primer i segon lloc del pòdium estaven definits no seria fins a la recta final de la cursa quan es decidirà la tercera posició. Samyr Ait aprofita els darrers metres de la cursa per trencar la igualtat de tota la cursa amb Edgars Sumskis, imposant-se Ait amb un crono d’1:07:41 cinc segons menys que Sumskis.

Mourad El Bannouri tornava a guanyar, per segon any consecutiu, la Mitja Marató Terrassa,
marcant un temps final de cursa d’1:05:44, seguit de Mohamed El Ghazouany, 1:06:20 i Samyr Ait 1:07:41.

En categoria femenina, domini de la cursa des dels seus inicis de la corredora Mireia Pons, que participava per primer cop en aquesta cursa. Durant els primers 5 km, les dues primeres classificades, Mireia Pons i Maria Ruiz ja dominaven la cursa en solitari, només dos segons separaven les dues atletes, Pons 0:18:57, Ruiz 0:18:59.

Als 10 km de cursa, Pons mantenia el seu lideratge, augmentant la seva distància amb la més immediata perseguidora, Maria Ruiz, als 15 quilòmetres de cursa, la distància entre ambdues corredores era quasi d’un minut. Arribant a la fi de la prova amb un minut i setze segons de diferència entre la primera classificada, Mireia Pons i la segona Maria Ruiz, marcant un crono final d’1:21:17 i 1:22:33 respectivament. La tercera classificada, Airina Guillen, va travessar línia de meta amb un temps final d’1:27:11.

Resultats

Durant el transcurs de la Mitja Terrassa, un dels participants va necessitar d’atenció mèdica.

En primer lloc va ser la Policia Municipal qui va iniciar la reanimació del corredor i ràpidament la intervenció de Creu Roja van estabilitzar la situació del participant que va ser traslladat en ambulància a MútuaTerrassa on es recupera favorablement d’aquest incident.

SANTI CENTELLES

A les 10:20 hores, es va donar el tret de sortida de la cursa petita, la Santi Centelles, de 5km. Cursa que en aquesta XV edició ha superat la seva participació. 1.258 inscrits oficialment, la darrera edició la inscripció oficial va ser de 1.224. A més, a aquesta xifra se li sumen els participants sense dorsals o inscrits de darrer moment. A part d’aquest increment de participació, aquesta edició també ha destacat per comptar amb un major nombre de participants en la categoria femenina, per primer cop la inscripció de dones ha superat la d’homes, amb un 53,18% fèmines davant un 46,82% d’inscrits masculins.

Victòria clara tant en la categoria masculina com en la femenina, on els dos primers classificats van passar línia de meta en solitari, especialment en la categoria femenina on la guanyadora, Gemma Díaz, va treure més d’un minut a la seva més immediata perseguidora, Alícia López.

Lahcen Harbil va dominar la cursa, en categoria masculina, d’inici a fi cobrint els 5.000 metres amb un temps final de 16:45, 23 segons menys que el segon classificat, Raul Cruz que va marcar un crono de 17:08. Marc Bartoli va ser el tercer amb un crono de 17:12. De la mateixa forma, la categoria femenina també va tenir una clara dominadora, Gemma Díaz, que va travessar línia de meta en solitari, 19:29, amb un avantatge de més d’un minut de la seva perseguidora, Alícia López, 20:47. La tercera classificada, Núria Palomares va marcar un crono final de 21:00.

Resultats

La Mitja Marató Terrassa i la Cursa Popular Santi Centelles, de nou va comptar amb una important participació, no només d’atletes que participaven sinó també de públic present en la zona village i en punts del recorregut de les curses. Els assistents van poder gaudir durant aquesta matinal atlètica de diverses actuacions de grups culturals de la ciutat de Terrassa.

Com ja és habitual, aquestes curses són de caire solidari i, en aquesta ocasió, gràcies a la col·laboració de CaixaBank, la Fundació Busquets de Terrassa serà la destinatària d’aquest
ajut.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.