Sheila Avilés y Jan Margarit, campions de la Skyrace Comapedrosa 2019 Migu run skyrunner® world series

0
2734

Parlar d’una carrera que en només 21 quilòmetres salva un desnivell positiu de 2.300 metres sortint d’una localitat, en aquest cas Arinsal a la Massana (Andorra), per buscar el cim més alt, situada en aquesta prova en els 2.942 metres del Comapedrosa – sostre d’Andorra-, seguint el recorregut més natural i travessant crestes, pics i llacunes d’alta muntanya, és parlar de skyrunning, aquesta modalitat de les curses de muntanya que cada vegada és més difícil de trobar. La Skyrace Comapedrosa és una d’elles. I que, per favor, es perllongui molts anys en el temps.

Foto: José Miguel Muñoz

En aquesta edició de 2019, el cel del País dels Pirineus es feia de dia clar i la temperatura era perfecta per disfrutar dels gairebé 1.000 corredors que aquest darrer cap de setmana de juliol han pogut amarar-se de la càlida atmosfera que es viu als carrers de Arinsal i en les seves muntanyes.

El nombrós públic congregat en els punts més espectaculars del seu traçat ha estat testimoni del domini des dels primers metres d’un gran Jan Margarit que s’ha proclamat vencedor amb un temps no molt allunyat del rècord marcat en la passada edició per Kilian Jornet. Aquest any, el jove corredor de Salomon parava el crono en 2:36:32. Li seguien en la línia de meta Evgeny Markov (2:37:52), Rok Bratina (2:39:42), Pere Rullan (2:42:39) i Théo Detienne (2:44:38). Precisament, just darrere d’ells, en sisena posició entrava el primer andorrà, Marc Casal Mir.

Jan Margarit a meta declarava: “Sento alguna cosa especial per aquesta prova. La considero pràcticament la cursa de casa. L’important avui era ser aquí. Tot ha anat segons el previst. He aconseguit obrir distància abans de superar la primera pujada. A partir d’ aquí he sabut controlar sabent que la pujada al Comapedrosa i la seva posterior descens tècnic anaven a exigir-me el màxim”.

Foto: Billy Fotògraf / Ocisport SL.

La categoria femenina ha estat dominada de principi a fi per la corredora catalana Sheila Avilés que entrava als carrers d’Arinsal amb una gran diferència sobre els seus perseguidores en un temps de 3:01:38. Després d’ella ho feien Ester Casajuana (3:16:35), Clàudia Sabata (3:19:30), Julia Font (3:20:03) i la sueca Sanna El Kott (3:23:30). La primera andorrana ha estat Inma Parrilla.

L’estat de forma de Sheila Avilés és espectacular. Amb aquesta victòria, i després de les aconseguides en les últimes setmanes a la BUFF® Epic Trail i a Livigno SkyMarathon, es col·loca com a líder de la Copa del Món de les SKYRUNNER® World Series. “Sabia que si em feia amb la victòria em posaria líder a la Copa del Món. He fet la carrera tal com la tenia planificada, obrint forat des del principi, per afrontar els exigents quilòmetres finals. Estic realment contenta”.

En el dia d’avui també s’ha celebrat la Skyrace Arinsal, que precisament fa uns anys proclamava campiona del món a la qual avui ha estat tercera en la prova de 21 quilòmetres, Clàudia Sabata. Després de recórrer els 15 quilòmetres amb 1.325 metres de desnivell positiu, les tres primeres classificades han estat Laia Gonfaus (2:10:09), Elise Hi ha Opsahl (2:20:11) i Ingrid Ruiz (2:27:31). En la categoria masculina es feia amb la victòria Joseph Dugdale (1:43:19), seguit per Jordi Baixes (1:50:32) i Jan Castell (1:51:46).

En la jornada d’ahir, més de 200 nens de 6 a 16 anys, en el marc de la Catalonia Kids Cup, van poder emular els seus ídols amb proves de diferents distàncies. El futur del skyrunning.

Ja queda menys per a la propera edició de Skyrace Comapedrosa, una cita a la qual tots els que estimen l’essència del skyrunning haurien d’assistir alguna vegada en les seves vides.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.