Núria Picas presenta el seu segon llibre, “Ara o mai”

0
5565

 

  • El llibre recull les experiències i aprenentatges que l’atleta ha viscut en els darrers anys

Ara o mai és una continuació de Córrer per ser Lliure i en ell narro quatre gran experiències que m’han marcat profundament en els darrers anys. Em fa molta il·lusió compartir-les amb tothom, crec que aquest és un llibre escrit des de la maduresa. Al llibre hi narro moments molt bons però també moments que no ho són tant, i que sovint no s’expliquen però que són ben presents en un esportista d’alt nivell i que ens fan créixer com a persones”, explicava Núria Picas

Núria Picas ha presentat aquests dies el seu segon llibre, titulat “Ara o mai”. Publicat per l’Editorial Columna, el llibre recull les experiències i aprenentatges que l’atleta ha viscut en els darrers quatre anys.

Aquest dijous 29 de març Núria Picas va assistir a l’acte de presentació que es va celebrar a les 19h a la Casa del Llibre de Rambla Catalunya de Barcelona. Acompanyada de l’actriu Sílvia Bel, Picas repassarà tot el que ha viscut des de la publicació del seu primer llibre “Córrer per ser lliure”, publicat el 2015.

Escrit en format biogràfic per la pròpia Núria Picas, Ara o mai aprofundeix en les situacions que ha viscut la manresana i segons explicava: “El llibre és una continuació de Córrer per ser Lliure i en ell narro quatre gran experiències que m’han marcat profundament en els darrers anys. Em fa molta il·lusió compartir-les amb tothom, crec que aquest és un llibre escrit des de la maduresa. En ell hi narro moments molt bons però també moments que no ho són tant, i que sovint no s’expliquen però que són ben presents en un esportista d’alt nivell i que ens fan créixer com a persones”.

Entre aquests moments hi destaquen l’expedició al Makalu, el cinquè cim més alt del món, situat a l’Himalaia i on una pneumònia va portar-la a una situació límit que narra amb passió als capítols centrals del llibre. Un altre moment cabdal és l’etapa final de la Ultra Trail del Montblanc de 2017, on Núria Picas arrossegava seqüeles de l’incident de Makalu, i a 10 quilòmetres de la meta va patir una crisi. “Però vaig pensar, ara o mai, si no aquesta cursa no la guanyaré.” Aquestes són les decisions que donen sentit al títol del llibre i que, en aquest cas, van culminar amb una èpica victòria en aquesta cursa mítica. El llibre també narra el Home to Home, el repte esportiu que va portar a Picas a establir un nou rècord en enllaçar dues travesses mítiques de Catalunya: Cavalls del Vent i Carros de Foc en 25h52 i que van quedar recollides en el documental “Home to Home”

Ara o mai és la continuació del primer llibre -Córrer per ser lliures, publicat el 2015-, però se centra en “la part més oculta darrere de la competidora”. Així, si el primer fa referència sobretot a victòries i campionats del món, el que acaba de ser publicat ofereix una nova visió sobre els moments més durs d’una esportista d’elit. Ara o mai també explica la paradoxa que una de les millors corredores del món, amb una carrera plena d’èxits, faci tal afirmació: “Odio córrer”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.