La Milla Sagrada Família presenta un cartell de luxe amb Mechaal, Merzougui, Alcalá, Guerrero, Pereira i Mas

0
1756

Aquest any la carrera referent de mig fons a Catalunya estrena recorregut
La 34a Milla Sagrada Família, organitzada per la FundacióClaror, ha presentat aquest matí a Barcelona el cartell d’atletes professionals que participaran enguany al 16è Gran Premi Gaudí Sport.

La cursa atlètica, que tindrà lloc el diumenge 6 de maig just davant del temple de la Sagrada Família, reunirà professionals com Adel Mechaal, Abdelaziz Merzougui i Marc Alcalá, encategoria masculina; i Esther Guerrero, Solange Pereira i Montse Mas en categoria femenina, entre d’altres.

L’acte de presentació, que ha tingut lloc avui al Saló de Plens del Districte de l’Eixample, ha comptat amb la participació de Jordi Matas, Conseller Tècnic del Districte del’Eixample; NúriaBorràs, Directora de la Milla; Montse Mas i Khalid Oughzif, atletes del Gran Premi Gaudí Sport i Maite Golmayo, portaveu de l’AFANOC.

La Milla, organitzada per la Fundació Claror des de 1985, acumula més de 30 anys d’història. La cursa es desenvolupa al voltant del temple de la Sagrada Família i s’estructura en diferents sèries en funció de les edats dels participants. La Milla es distingeix de les altres curses urbanes per l’alta participació que té edició rere edició i s’ha consolidat com una de les proves més representatives de la ciutat tant pel que fa a participació popular com professional.

Jordi Matas, Conseller Tècnic del districte de l’Eixample, ha agraït la “confiança del grup Claroramb el barri de la Sagrada Família”, així com la feina de cohesió social que fa l’entitat per tal de“promoure els valors de l’esport i el lleure entre els ciutadans” del districte.

Nou recorregut al carrer Mallorca
La cursa, que consta d’un recorregut de 1.609 metres, estrena aquest any nou circuit al carrer Mallorca, entre els carrers Sicília i Lepant. L’arribada i la sortida estaran al mateix punt al carrer Mallorca amb Sardenya.

Arran de l’increment de mesures de seguretat a les immediacions del temple de la Sagrada Família, l’organització s’ha vist obligada a modificar el recorregut habitual. Com a novetat, és un circuit de doble volta amb menys desnivells que es preveu que sigui més ràpid. Així mateix, la directora de la Milla, Nuria Borràs, ha volgut destacar l’increment de visibilitat pel públic assistent que tindrà la cursa gràcies al recorregut de doble volta.


Bon nivell d’atletes a les sèries professionals
En representació dels atletes d’elit han assistit a l’acte Montse Mas i Khalid Oughzif. Tots dos han coincidit a destacar el bon nivell d’atletes que participaran a les curses de la Milla.

Per la seva part Montse Mas, ha destacat que La Milla és una cursa “en la que es manté l’emoció fins al final”, i que el canvi de circuit d’aquest any podria “portar sorpreses al podi”. L’atleta Khalid Oughzif s’ha mostrat optimista i ha destacat la “gran qualitat de tots els competidors que hi participen enguany”, amb un gran cartell de mig fondistes molt preparats.

Inscripció solidària amb l’Associació de Nens amb Càncer
La Milla destinarà aquest any la seva inscripció solidària a La Casa del Xuklis, una casa
d’acollida per a les famílies amb nens i nenes amb càncer, gestionada per l’AFANOC (Associació de Nens amb Càncer). Maite Golmayo, portaveu de l’AFANOC, ha explicat que la Casa del Xuklis pretén ser un lloc on els infants es sentin acollits i compresos junt amb la seva família. Amb més de 7 anys d’història, la Casa dels Xuklis, ha donat suport a milers de famílies amb nens malalts de càncer de forma totalment altruista.
La portaveu de l’AFANOC ha agraït la implicació de La Milla amb l’entitat solidària, i n’ha volgut destacar els valors que els assimilen amb l’esport com l’afany de superació.

Un dia per passar en família
A més de la jornada esportiva, en la que es celebraran 12 curses diferents, la Milla també́ és un dia per compartir amb la família. Al village, situat al carrer Sardenya, hi haurà̀ diferents espais lúdics i comercials per poder gaudir d’un matí de jocs amb els nens.
Així mateix, hi ha organitzada una masterclass de Zumba vs Sh’bam a les 12:30h, al finalitzar les curses, oberta a totes les persones que hi vulguin participar.

Només cal fer una inscripció prèvia

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.