Fotos del campionat d’Espanya de cros 1976

0
1118

Biografia:

Joan Salvador i Ibàñez (1936-2009), va néixer a Santa Coloma de Gramenet, va viure també a Barcelona i a l’edat de 14 anys es va traslladar a Vilanova i la Geltrú.

A aquesta edat va entrar a treballar a una empresa del sector metal·lúrgic fins la data de la seva jubilació. En el seu temps lliure es va dedicar a la fotografia com a aficionat. També va participar a nombrosos concursos fotogràfics als anys 60, 70 i principis dels 80 del segle passat, rebent diversos premis.

El seu tema preferit a fotografiar va ser l’esport, tot i que en la seva obra també destaquen les fotografies d’edificis i monuments, retrats de persones, professions i oficis, paisatges, etc.

En el camp de l’esport destaquen les seves fotografies de proves d’atletisme(principalment cros), bàsquet, ciclisme i ciclocròs, piragüisme, automobilisme i motociclisme entre d’altres.

En aquella època es treballava amb carrets fotogràfics. Va fer principalment blanc i negre, tot i que també va fer en alguna ocasió diapositives en color i ja entrats als 90 va fer únicament color.

S’ha de dir que ell mateix feia el procés de revelat en un petit laboratori que tenia a casa. També disposava d’una ampliadora per poder treballar en els diferents formats.

Ara, el seu fill Joan Salvador i Robert (fotògraf aficionat també), vol donar a conèixer la seva obra i escaneja amb l’ajut del seu fill (i nét del primer) Joan Salvador i Magrans les diverses fotografies que han anat recopilant.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.