Fotos del campionat d’Espanya de cros 1976

0
1230

Biografia:

Joan Salvador i Ibàñez (1936-2009), va néixer a Santa Coloma de Gramenet, va viure també a Barcelona i a l’edat de 14 anys es va traslladar a Vilanova i la Geltrú.

A aquesta edat va entrar a treballar a una empresa del sector metal·lúrgic fins la data de la seva jubilació. En el seu temps lliure es va dedicar a la fotografia com a aficionat. També va participar a nombrosos concursos fotogràfics als anys 60, 70 i principis dels 80 del segle passat, rebent diversos premis.

El seu tema preferit a fotografiar va ser l’esport, tot i que en la seva obra també destaquen les fotografies d’edificis i monuments, retrats de persones, professions i oficis, paisatges, etc.

En el camp de l’esport destaquen les seves fotografies de proves d’atletisme(principalment cros), bàsquet, ciclisme i ciclocròs, piragüisme, automobilisme i motociclisme entre d’altres.

En aquella època es treballava amb carrets fotogràfics. Va fer principalment blanc i negre, tot i que també va fer en alguna ocasió diapositives en color i ja entrats als 90 va fer únicament color.

S’ha de dir que ell mateix feia el procés de revelat en un petit laboratori que tenia a casa. També disposava d’una ampliadora per poder treballar en els diferents formats.

Ara, el seu fill Joan Salvador i Robert (fotògraf aficionat també), vol donar a conèixer la seva obra i escaneja amb l’ajut del seu fill (i nét del primer) Joan Salvador i Magrans les diverses fotografies que han anat recopilant.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.