Te i simpatia: esport i LGBfòbia

0
3336

Si en el conjunt de la societat, es donen actituds i actes homofòbics, no ens hauria de sorprendre que dins l’àmbit de l’esport també es reprodueixi aquest flagell.

Oportunitat

Amb tot, cal reconèixer que l’esport té una màgia, uns referents, un poder de cohesió social, un poder de convocatòria de manera que organitza els espectacles més concorreguts del món.

Per tot el que s’ha exposat, l’esport, de forma indestriable, també té uns valors exemplaritzants. És per això que cal resoldre el tema de l’homofòbia en l’esport, des de la seva iniciació en l’etapa d’infants i adolescents, fins a arribar als professionals i les seves corresponents elits.

Tots sabem el que s’hi cou a les grades dels estadis, als vestuaris dels centres, i no podem acceptar que sigui normal els insults, les vexacions, les marginacions per una incapacitat per acceptar les diferents identitats sexuals. En parlarem amb professionals de primera línia.

Qui ens acompanyarà?

Enric Sebastiani

Atleta i professor en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport a Blanquerna-Universitat Ramon Llull. Especialista en didàctica de l’educació física i de l’esport. Vicepresident europeu de la Fédération Internationale d’Education Physique. Autor de nombroses publicacions i conferenciant internacional. Ha rebut diversos premis, el darrer el guardó de la Fundació Catalana de l’Esport per la seva contribució a la difusió dels valors de l’esport.

Marc Llinàs

Entrenador de voleibol de les seleccions espanyola i catalana femenines absolutes i de clubs, des de la superlliga femenina a les categories de formació, del 1993 al 2010. És professor per la Federació Catalana i de la Real Federación Española de Voleibol.Actualment és docent a Blanquerna-Universitat  Ramon Llull i director de programes municipals d’esport en edat escolar del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona.

Aitor Lagunas

Periodista, director de la revista Panenka, centrada en el futbol i el seu entorn. Ha dedicat un número monogràfic a l’homofòbia en el futbol.

dijous 29 de juny – 19:0021:00

Carrer del Rosselló, 328
Barcelona, Barcelona 08025
+ Mapa de Google

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.