Gran èxit del 12è Míting Internacional Paralímpic de L’Hospitalet

0
1656

Podem dir que el “12è. Míting Internacional Kern Pharma – Gran Premi Sauleda per atletes amb discapacitats” és ja tot un referent a nivell Mundial.

El passat diumenge 14 de maig les pistes d’atletisme del “Complex Esportiu de L’Hospitalet Nord” van viure, un any més, un dels millors espectacles de l’esport adaptat que es poden veure amb gairebé 300 atletes de 17 països.

Malgrat que el vent va estar un “convidat” un xic desafortunat el bon paper realitzat pels atletes tant nacionals com estrangers van aportar magnífics registres i emocions; així els Campions Paralímpics espanyols a Río Kim López o Gerard Descarrega dominaven les seves respectives especialitats, Kim al llançament del pes i del disc F11 amb 14m82 i 45m19 respectivament i Gerard en 200 i 400 metres T11 amb 24”03 i 52”49; la italiana Martina Caironi deixava un cop més mostres de la seva categoria estant a tocar del rècord del Món en salt de llargada T42 al fer 4m66; l’escocesa Shelby Watson mostrava el seu potencial en 100 i 200 metres T33 en cadira de rodes malgrat que aquest any no va poder repetir els dos rècords del Món del 2016 però brillant amb 21”59 i 38”26 respectivament; impressionant va estar l’atleta sud-africana amb discapacitat visual Ilse Hayes amb força medalles a Jocs Paralímpcis i Campionats del Món així com el seu compatriota Jonathan Ntutu que van guanyar els 100 i 200 metres T12 i registres de 12”54 i 25”74 (Hayes) i 11”45 i 23”31 (Ntutu); també presència als 5000 metres de tota una llegenda, Javier Conde que ja va estar Campió Paralímpic a Barcelona’92.

Aquest any, a més a més, es va homenatjar aquells atletes d’ISS – L’Hospitalet que han estat als Jocs Paralímpics des de la seva fundació malgrat algunes absències per motius familiars van veure a Magda Amo, Neus Álvarez, José Luis Tovar i Sergio Sánchez que van estar els pioners riberencs als Jocs de Atlanta’96; Tovar i Álvarez repetien a Sydney’00 on es sumaven Raquel Díaz i Iván Hompanera; Hompanera també va estar present a Atenes’4 on competien Xavi Porras, Rosalía Lázaro i Eva Ngui; aquesta darrera va competir a Pekín’08; a Londres’12 Eva Ngui disputava els seus tercers Jocs Paralímpics i debutaven Elena Congost i Martín Parejo; finalment a Río’16 Parejo repetia i Mari Carmen Paredes l’acompanyava; no cal oblidar tampoc l’homenatge als diferents guies dels atletes, Antonio Delgado, Enric Martín, Albert Selva, Joan Borrisser i Lorenzo Sánchez ni els entrenadors de l’entitat que han tingut atletes als Jocs com Miguel Ángel Torralba, Armando Álvarez i Mari Àngels Solà. Cal sumar també un darrer homenatge, a altre atleta de la casa, en Carles Muñoz, que amb el Míting posava punt i final a una llarga i fructífera carrera esportiva.

La presència a les graderies del Tinent d’Alcalde d’Esports de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Cristian Alcázar, va estar el referent municipal a la competició on no van faltar representants de les diferents Federacions i per descomptat dels espònsors que amb el seu recolzament fan possible aquesta jornada.

Ara ja queda només començar a treballar de cara a l’edició de 2018 on es buscarà millorar i demostrar que el compromís d’ISS – L’Hospitalet amb l’esport adaptat continua al seu màxim nivell i apostant també la promoció de l’atletisme en categories de promoció amb les curses per nens i nenes del “Institut Guttman” i afillats de l’ONCE.

Podeu trobar fotos de la competició aquí.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.