Les noves sabatilles biodegradables de Reebok estan fetes de blat de moro

0
1717

La indústria de la sabatilles d’esport continua la seva recerca per desfer-se dels materials derivats del petroli.

Hi ha una disputa en aquest moment per a les empreses -especialment les de peces de vestir -per trobar materials renovables per als seus productes. Reebok ha triat el blat de moro com el seu producte preferit sostenible per a ús en un proper model de sabatilla d’esport, que és part de la seva iniciativa de blat de moro +cotó.

La part superior de la sabatilla es farà de cotó orgànic, que no és fora del normal per a una sabatilla d’esport casual, mentre les soles de les sabates es fan típicament de materials derivats del petroli, en aquest cas el producte va a fer la feina, va ser el blat de moro.

És un projecte que Bill McInnis, encarregat de dirigir ​​el laboratori d’innovacions de la companyia, diu que s’ha estat treballant almenys cinc anys. L’aspecte de cotó de la sabatilla era “senzill”, diu. Però la recerca de material per a les soles era una història diferent. “Ens fixem en altres soles sostenibles, com el suro,” diu.

Hi ha algunes raons per les quals el blat de moro ha satisfet totes les  necessitats, però d’una banda, el midó de blat de moro- el que utilitza Reebok no és el mateix blat de moro dolç que es trobaria en una barbacoa d’estiu, de manera que el material no és una font d’aliment per a les persones. Es diu groc dentat, i s’utilitza normalment per a fins industrials com l’alimentació del bestiar, per fer diverses farines, i fins i tot en la producció d’altres materials duradors com l’àcid polilàctic, que es poden trobar en envasos i altres productes de plàstic.

Les soles de les sabates estan fets d’un material anomenat Susterra propanodiol, que és produïda per DuPont Tate & Lyle Bio Products, utilitzant, grans de blat de moro sec i madur. McInnis diu que el procés Susterra consisteix en bullir  i  fermentar del blat de moro, així com l’ús de “microorganismes patentats” sota les condicions adequades. Susterra es troba en una varietat de productes industrials d’adhesius i fluids de refrigeració als panells solars, depenent de la fórmula.

La sabata sencera és biodegradable al final del seu cicle de vida, perquè tant el cotó orgànic a la part superior i la sola feta de blat de moro són compostables, però McInnis diu que no ha d’afectar la durabilitat general de la sabata. “Estan subjectes a les mateixes proves que posem qualsevol dels nostres altres productes “

Al final, la iniciativa es tracta de la neteja d’un sector en què acaba el calçat amb freqüència en els abocadors. “Si ens fixem en tot el procés de fabricació de calçat, i tot el procés del cicle de vida de calçat, és cert, no és el més net”, diu McInnis.

Reebok no és l’única companyia de sabata gran tractant d’augmentar l’esforç dedicat per al calçat sostenible. Nike ha incrementat enfocament en el seu programa de rutina, en la qual es reconstitueix sabatilles velles en coses com sabates noves i roba. Adidas (empresa matriu de Reebok) també ha llançat un parell de productes de calçat sostenible, incloent la línia Terrex, que està fet de plàstic reciclat de mar, i la silueta Futurcraft, que està fet de biopolímers de seda. Reebok, però, té la intenció d’ampliar la seva línia de blat de moro + Cotton pel camí amb més orientats al rendiment sabatilles d’esport

Notícia original en anglès 

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.