MÉS DE 20.000 PARTICIPANTS EN UNA ZURICH MARATÓ DE BARCELONA DE RECORD OLÍMPIC

0
2166
Zurich Marató Barcelona

 

Aquest diumenge seran més de vint mil els corredors i corredores que ompliran els carrers de la ciutat, en una edició que comptarà amb la presència dels sis medallistes olímpics de la Marató de Barcelona 92’. La cursa s’anota el rècord històric de participació femenina, que s’enfila fins al 20% i arriba ja a tenir la meitat dels seus participants procedents de l’estranger.

Per celebrar els 25 anys de la marató olímpica de Barcelona 92’, s’ha volgut celebrar aquest matí a l’Auditori de l’Estadi Olímpic Lluís Companys, la roda de premsa de presentació de la 39ª edició de la cursa. Un escenari que ha comptat amb la presència de luxe del coreà Young Cho Hwang (or olímpic), del japonès Koichi Morishita (plata) i l’alemany i medalla de bronze a Barcelona Stephen Freigang, així com de la russa Valentina Yegorova (or olímpic), de la japonesa Yuko Arimori (medalla de plata) i de la nova zelandesa Lorraine Moller (medalla de bronze), els sis atletes que van pujar al pòdium fa 25 anys,  en la cursa de marató de Barcelona 92’.

La propera edició de la cursa comptarà amb més de 20.000 participants el 50% dels quals procedents de l’estranger (el 2016 van representar el 43%), i on França destaca com el segon país amb més participants de la cursa, representant el 15% del total dels inscrits, o el que el que és el mateix, 2916 corredors i corredores. El segueix Gran Bretanya amb un total de 1.440 participants (el 7,5% del total dels inscrits), Itàlia, amb 726 corredors i corredores (4%) i Alemanya amb 648 participants (3%). Més de 80 nacionalitats hi són representades, entre les quals hi trobem 220 participants procedents dels Estats Units o 143 del Japó.

David Escudé, Comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha sigut l’encarregat d’obrir l’acte i s’ ha mostrat orgullós de la cursa de fons per excel·lència de la ciutat; ”El que faran els més de 20.000 corredors i corredores el proper diumenge serà un repte èpic que passarà a la història de les seves vides. Estem orgullosos de tenir una marató a Barcelona on cuidem com ningú als seus participants. Tenir un gran esdeveniment així ens fa sentir molt satisfets. Vull agrair la feina feta per RPM-MKTG, la confiança de tots els patrocinadors, els corredors i corredores i els milers de ciutadans que sortiran als carrers el proper diumenge”.

Sílvia Heras, Directora de màrqueting i comunicació de Zurich a Espanya, ha agafat el relleu a continuació per destacar la implicació de Zurich amb la cursa; “Aquesta és la primera marató que vam decidir patrocinar des de Zurich fa 6 anys, la primera que va portar el nostre nom i a la ciutat on tenim la seu, així que la vivim d’una forma molt especial. A més a més, és impressionant veure als companys de feina i als nostres clients creuant la  meta; fins a 2.000 runners als que convidem a córrer gratis cada any”.

A continuació Xavier Escales, Country Manager d’ Asics Iberia, “Una marató es una suma d’esforços. És l’ esforç personal dels corredors que surten a entrenar amb constància durant mesos per aconseguir la seva meta. És l’ esforç dels organitzadors per aconseguir tenir cada any una marató millor. I és l’esforç de les empreses que recolzem a l’esdeveniment pel treball, il·lusió i implicació que també dediquem. Aquesta suma d’esforços, de l’esforç de persones, és un valor que compartim tots i que veurà els seus fruits des del matí del divendres a l’ExpoSports”.

Per la seva banda, Alfredo Bustillo, Director de Patrocinis, Marca i Imatge Corporativa de CaixaBank, ha parlat sobre la importància de la Kids Race by CaixaBank  “A l’entitat activem tots els mecanismes per a contribuir a que la Zurich Marató de Barcelona es converteixi en una de les curses més importants i amb major afluència del país. Les dades ens acompanyen any rere any: Més de 650 empleats de l’entitat de tot l’Estat es citaran a Barcelona per a participar sota el hashtag #runnersCaixaBank; la Kids Race by CaixaBank continua el seu imparable creixement amb 612 nens i nenes inscrits i els empleats/ades i ex empleats/ades que col·laboren en aquesta competició com a voluntaris ja sumen més de 100 companys de tot el Grup “la Caixa”. Des de CaixaBank, volem viure la Marató en primera persona i compartir l’experiència amb tots els empleats de l’entitat”. 

La Zurich Marató de Barcelona és molt més que una cursa esportiva. Al llarg de tot el cap de setmana tindran lloc multitud d’activitats paral·leles, com ha explicat el Director General de la cursa, Sergi Pujalte“Amb l’obertura de l’Expo Sports demà divendres, la fira de més de 150 estands dedicats al running, trail i triatló, iniciem un cap de setmana que girarà al voltant de l’esport. Dissabte al matí tindrem els sis medallistes olímpics participant en la Breakfast Run by Clinica Eugin, la cursa que rememora els últims quilòmetres de la marató olímpica. Serà un fet històric ja que creuaran l’Estadi Olímpic Lluís Companys 25 anys després. La Pasta Party by Aramark servirà per celebrar un dinar de germanor entre els participants, mentre que la Kids Race by Caixabank consolida les curses per als més petits al llarg de la jornada de dissabte, en una activitat que uneix oci i esport al llarg de l’Avinguda Mª Cristina. Així mateix voldria destacar el 50% de la participació estrangera o el 20% de la participació femenina, rècord històric de dones a la cursa.”

A tall anecdòtic i gràcies a la col·laboració de Qlik (líders en tecnologia d’analítica visual) i la Zurich Marató de Barcelona, s’han analitzat les dades de les últimes 10 edicions de la cursa. El resultat ha permès conèixer el perfil de corredor mitjà de la cursa: Jordi, barceloní de 41 anys amb una marca de 4 hores. Al llarg d’una dècada s’han reunit més de 150.000 corredors de 133 països diferents, sent Kenya, Etiòpia i Uganda els països més ràpids de la competició.

El Director esportiu de la cursa, Cristian Llorens, ha volgut destacar la confiança de l’organització en poder assolir el rècord de la cursa; “A nivell esportiu tindrem una cursa realment competitiva, tant en categoria masculina com en la femenina. Per primera vegada l’elit procedent de Kenya i d’ Etiòpia serà equitativa amb atletes com l’etíop Sisay Jisa Mekonnen, amb una marca personal de 2.06.27 o els 2.08.23 del kenyà Hillary Kipchumba. Pel que fa a les dones, sobresurt la presència de la Kenyana Georgina Rono, qui amb una marca personal de 2.21.39, és la màxima candidata a creuar la meta en primera posició.“ 

El coreà Young Cho Wang, guanyador de la marató olímpica de Barcelona 92’ s’ha mostrat encantat amb la invitació de l’organització “Per mi és honor que m’hagin convidat al 25è aniversari de la marató olímpica, una de les més dures i difícils de la meva carrera esportiva, especialment l’ascensió a la muntanya de Montjuïc. Estic molt emocionat de tornar i trepitjar de nou aquesta muntanya 25 anys després.” Per la seva banda, la guanyadora Valentina Yegorova, estava emocionada de tornar a Barcelona on va aconseguir el títol més important de la seva carrera esportiva; “Em fa molta il·lusió la invitació de l’organització. Serà fantàstic tornar 25 anys després i reviure la meva victòria olímpica, Barcelona sempre em portarà alguns dels meus millors records.”.

Finalment s’ha desvetllat davant dels assistents, el guanyador de la segona edició del Concurs de Micro – Relats de la Zurich Marató de Barcelona.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.