Castillejo repeteix victòria en la Mitja Marató de Terrassa

0
1547
castillejo

 

L’olímpic Carles Castillejo s’imposa, per segon any consecutiu, en la Mitja Marató de Terrassa. En categoria femenina victòria per Janet Becerra

Matí fred, a primera hora del dia van caure algunes gotes de pluja però aquesta ja no van tornar a aparèixer fins a la tarda, ja finalitzada la Mitja Marató de Terrassa i la Cursa Popular Santi Centelles. La baixa temperatura no va ser cap inconvenient per què els quasi 3.000 atletes inscrits prenguessin la sortida a la prova corresponent. El vent que bufava no va permetre rebaixar els cronos de les curses respecte a l’edició anterior.

A les 10 hores es va donar el tret de sortida de la divuitena edició de la Mitja Marató de Terrassa. Dos minuts abans de la sortida oficial van iniciar la cursa un grup de corredors amb cadires de rodes del col·lectiu Egoismo Positivo i Prodis.

Atletes destacats ocupaven les primeres posicions de la línia de sortida amb la intenció d’establir una nova marca de la Mitja Terrassa en mans precisament d’un d’ells, Carles Castillejo, que en la darrera edició va establir el record de la prova amb un temps de 1:03:30, Abderrahim El Jaafari, Nacho Caceres, Otmane Btaimi i el terrassenc Jaume Leiva, que tornava a disputar la Mitja de Terrassa després d’uns anys d’absència, formaven el grup de favorits per la victòria final d’aquesta edició de la Mitja.

Precisament el grup de corredors favorits van agafar el control de la cursa des del seu inici fins al final d’aquesta. Durant els primers 10 km la igualtat entre un grup de quatre atletes, Leiva, El Jaafari, Castillejo i Btaimi va ser la nota dominant, fins i tot, Castillejo i El Jaafari marcaven el mateix crono als 10 km de cursa 32:53. Va ser a partir d’aquest punt quilomètric quan Castillejo va iniciar la seva escapada, perseguit per El Jaafari. El terrassenc Jaume Leiva, que va liderar els primers quilòmetres de la cursa, Btaimi i Nacho Caceres van quedar més endarrerits. Als 16 km de cursa Castillejo, en solitari, ja feia preveure la seva victòria. Amb un temps d’1:07:07 Carles Castillejo creuava la línia de meta en s convertint-se, per segon any consecutiu, en guanyador de la divuitena edició de la Mitja Marató de Terrassa. El Jaafari, guanyador de l’edició del 2015, en la recta final de la cursa recuperava alguns segons a Castillejo, va marcar un crono final de 1:07:23. La tercera posició va ser per l’egarenc Jaume Leiva que va marcar un temps d’1:08:46.

La cursa va comptar també amb la presència de figures rellevants de l’atletisme nacional com Martin Fiz que va finalitzar la prova en la 24 posició amb un temps de 1:21:01 i Abel Anton que va cobrir el recorregut de la Mitja amb un temps de 1:24:57 acabant la cursa en la 51 posició.

En categoria femenina, la cursa va ser similar a la masculina, un grup format per 3 atletes, Janet Becerra, Hasna Bahom i Sandra Asín arribaven als 10 km molt igualades amb un temps de 40:02 a quasi 1 minut de la que va ser tercera, Maria Ruiz. A partir de la meitat de la cursa Janet Becerra va iniciar la seva escapada en solitari, seguida de Hasna Bahom i l’egarenca Sandra Asín i a més distancia Maria Ruiz. En el quilòmetre 17, el grup perseguidor de la líder de la cursa es va quedar només amb Hasna Bahom després que Sandra Asín abandonés la cursa. Becerra va aconseguir una important distància sobre la seva perseguidor travessant línia de meta en solitari establint un crono final de 1:22:32. Bahom, guanyadora de la darrera edició, va ocupar la segona posició del pòdium amb un temps de 1:24:11. A més distància arribava la tercera classificada Maria Ruiz amb un temps final de 1:30:41.

Janeth Becerra va guanyar la setzena Mitja Marató de Terrassa

Classificació 18a Mitja Marató Ciutat de Terrassa 2017

Categoria Masculina

 1. Carles Castillejo 1:07:07                                   Club ADIDAS
 2. Abderrahim El Jaafari 1:07:23                                   A. LA SANSI
 3. Jaume Leiva 1:08:46                                   I RUN WITH LEIVA
 4. Otmane Btaimi 1:09:19                                   ATHLETIC TRACK
 5. Nacho Caceres 1:09:53                                   CARNICAS SERRANO
 6. Xavi Garcia 1:13:03                                   E. BLANCAFORT
 7. Lahcen Harbil 1:13:10                                   I RUN WITH LEIVA
 8. Gerard Combalia 1:14:49                                   E. BLANCAFORT
 9. Joan Rosich 1:15:34                                   E. BLANCAFORT
 10. Marc Otero 1:15:37                                   JAS

 

Categoria Femenina

 1. Janeth Becerra 1:22:32                                   A. LA SANSI
 2. Hasna Bahom 1:24:11                                   FC BARCELONA
 3. Maria Ruiz 1:30:41                                   TERRASSASPORTS
 4. Katherine Chaplin 1:32:01                                   DIMENSION3
 5. Tabita Caballero 1:32:39                                   GASSS TRIATLO CERDANYOLA                    
 6. Montserrat Estany 1:32:45                                   CN TERRASSA
 7. Lola Espinosa 1:33:19                                   NEMRÀPID RUNNING
 8. Esther Vidal 1:34:09                                   CASTILLEJO &AMP
 9. Tania Guerra 1:34:38                                   NEMRÀPID RUNNING
 10. Carme Ballesteros 1:35:08                                   CIES DOMINGO CATALAN

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.