Núria Picas presenta calendari per la temporada 2017

0
1189

La atleta inaugurarà la temporada el pròxim 14 de gener a la Hong Kong 100, la primera prova de l’Ultra Trail World Tour.

Picas té previst tornar a l’Ultra Trail del Mont Blanc i a l’Ultra Pirineu, que seràn els dos grans objectius de la temporada, a més d’un projecte alpinístic al mes d’abril

“Encaro la temporada 2017 amb moltes ganes de treballar de valent i de gaudir d’aquest viatge. Segur que d’aquesta manera els resultats arribaran sols”, comentava Núria Picas

Núria Picas torna estar a punt per una altra temporada vibrant. Després de complir un somni, el 2016, amb el repte Home to Home, Núria Picas encara la temporada que dividirà en dues parts. D’una banda, s’ha marcat diverses curses de trail running referents on intentarà fer un bon paper i, de l’altra, té previst embarcar-se en una ascenció d’un 8.000 a l’Himalaya en estil lleuger alpí.

En preguntar-li per la temporada, Picas ho té clar: “Aquest any correré curses les quals no he disputat mai i em donen aquest plus de motivació. També n’hi ha que he fet anys anteriors però que són tant grans per si soles que ve de gust repetir. A més a més, aquest any tenim un repte personal a l’Himalaya amb moltes ganes d’afrontar”.

Per tal d’afrontar la temporada de trail, Núria Picas no ha volgut retrassar l’estrena aquest 2017, i el pròxim 14 de gener viatja a Àsia per participar en la cursa Hong Kong 100 i part de l’Ultra Trail World Tour. És la primera cursa del circuit, que constarà de 100km amb 4.500m de desnivell positiu al llarg de l’illa asiàtica, en un entorn diferent d’on la Núria està acostumada a córrer.

Després d’aquesta prova, l’atleta començarà la preparació per afrontar una expedició a l’Himàlaia. Hi viatjarà durant el mes d’abril, amb la intenció de per provar l’ascenció a un cim de 8.000m, encara per definir, i en estil alpí lleuger. L’experiència adquirida l’any passat amb el viatge al Nepal que va compartir amb l’alpinista Tamara Lunger li servirà de base per la preparació del repte d’aquest any, segons explicava:

“Serà una experiència nova. Tenim ganes de tancar un cercle que vam començar fa dos anys amb l’intent d’ascenció al Makalu i que a causa del terratrèmol del 2015 no vam poder acabar . Per això, ara l’encarem amb ganes, per gaudir, aprendre i intentar complir aquest somni que tot i ser difícil es pot aconseguir”.

Un cop finalitzada l’expedició, les curses tornaran a ser les protagonistes de la temporada de la Núria Picas. El 23 de juny, la Lavaredo Ultratrail, de 119km, serà el repte de la catalana, en una prova també puntuable per l’Ultra Trail World Tour. Dues setmanes més tard, al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, Picas correrà la Buff Epic Trail de 105km per començar ja a pensar amb les dues curses més importants del calendari, a finals d’agost.

Picas participarà, l’1 de setembre, per quarta vegada a l’Ultra Trail del Montblanc,  on amb dos segons llocs i un abandó encara se li resisteixen els caixons més alts del podi. Finalment, després dels 170km a Chamonix, Núria Picas participarà en una de les proves més especials per ella, la cursa de casa, l’Ultra Pirineu, on la quatre vegades campiona espera tancar la temporada.

“L’objectiu d’aquesta temporada serà gaudir d’aquest camí, la resta vindrà sol. Si treballo, entreno i preparo les coses com cal, segurament l’èxit arribarà, almenys hauré donat el màxim de mi mateixa. Les curses són l’eix principal del 2017, però hi ha aquest repte enriquidor de l’Himàlaia que si s’assoleix serà un gran record d’aquesta temporada”, explicava Picas

CALENDARI NÚRIA PICAS – 2017

-HONG KONG 100/ Hong Kong / 100km, 4.500D+ / 14 de gener
Prova puntuable per l’Ultra Trail World Tour

http://www.hk100-ultra.com/

-EXPEDICIÓ HIMALAYA / Nepal / 8.000D+ / Abril

LAVAREDO ULTRATRAIL/ Cortina d’Ampezzo / 120km, 8.500D+ / 23 de juny

http://www.ultratrail.it/en/

-BUFF EPIC TRAIL / Vall de Boí / 100km, 8.000D+ / 7 de juliol www.buffepictrail.com

-UTMB / Chamonix / 168km, 9.600D+ / 1 de setembre

Prova puntuable per l’Ultra Trail World Tour
www.ultratrailmb.com

-ULTRA PIRINEU / Bagà / 110km, 6.600D+ / 23 de setembre

Mítica prova d’ultradistància del Pirineu www.ultrapirineu.com

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.