REMEMORANT ELS 25 ANYS DE LA MARATÓ OLÍMPICA

0
1602
La Zurich Marató de Barcelona ha desvetllat aquesta tarda en una acte celebrat al Cinesa Diagonal les novetats de la propera edició, que tindrà lloc el 12 de març de 2017. La cursa rememorarà els vint-i-cinc anys de la marató dels Jocs Olímpics de Barcelona 92’, en una edició que esdevindrà històrica.
 
Davant les autoritats municipals, les entitats de voluntaris que col·laboren amb l’organització de la cursa, grups d’animació que prendran part en la propera edició, participants, premsa i patrocinadors, l’organització ha desvetllat els detalls més importants de la propera Zurich Marató de Barcelona.
 
La cursa de fons de la ciutat vol reviure la marató olímpica celebrada fa 25 anys a Barcelona, i ha convocat els sis atletes que van pujar al podi: Els maratonians que van obtenir l’or Young Cho Hwang (KOR) i Valentina Yegorova (RUS), els medallistes de plata Koichi Morishita (JPN) i Yuko Arimori (JPN) i els medallistes de bronze Stephen Freigang (GER) i Lorraine Moller (NZE).
 
David Escudé comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha encetat els parlaments manifestant ;  “La Zurich Marató de Barcelona serà el primer gran esdeveniment esportiu del 2017 en què reviurem l’entusiasme, les ganes de participació col·lectiva i l’esforç de superació que els barcelonins i les barcelonines vàrem viure abans i durant els Jocs Olímpics del 92. Llavors vàrem demostrar al món, i ens vàrem demostrar a nosaltres mateixos, el què érem capaços de fer amb l’impuls de tots els ciutadans. En aquesta edició recordarem aquella marató dels Jocs i comptarem amb la participació dels sis medallistes olímpics del 92. L’objectiu és, un cop més, fomentar la participació de tots els barcelonins en aquesta festa, corrin o no corrin la marató, i afavorir l’excel·lència en els resultats dels esportistes d’elit”.  
 
Cristian Llorens, director esportiu de la Zurich Marató de Barcelona, ha explicat l’alegria que representa per l’organització comptar amb els guanyadors olímpics “Estem molt il·lusionats de reunir els sis medallistes olímpics amb motiu de la celebració de la Zurich Marató de Barcelona. Serà un plaer per a nosaltres tenir-los aquí i recordar junts aquell fet històric per a la ciutat de Barcelona.” 
 
La consolidació d’un circuit que visita les principals atraccions turístiques de la ciutat i transcorre íntegrament per dins de Barcelona, així com la recerca de nous talents de l’atletisme de fons a Kènia, on hi ha ara un equip de l’organització per captar l’elit que prendrà part en la propera edició de la prova, han centrat el parlament de Llorens.
 
Al llarg de l’acte i amb el suport d’un vídeo, hem escoltat les impressions dels atletes olímpics que seran presents en la propera edició de la cursa. Unes emotives paraules, que de ben segur seran el preludi d’una edició carregada d’emocions. Així mateix, hem vist el testimoni de diversos corredors/es que afrontaran el proper 12 de març la Zurich Marató de Barcelona. Diferents motius i aspiracions que reuniran a la línia de sortida persones vingudes d’arreu del món.
 
El cap de setmana de la Zurich Marató de Barcelona comptarà amb nombroses activitats paral·leles relacionades amb la cursa. El tret de sortida tindrà lloc el divendres 10 de març amb l’obertura de l’Expo Sports, la fira de running, trail i triatló més important de l’Estat. 
 
Sergi Pujalte, director general de la Zurich Marató de Barcelona, ha destacat la importància d’aquestes activitats; “Dissabte al matí tindrem els sis medallistes olímpics participant en la Breakfast Run by Clinica Eugin, la cursa que rememora els últims quilòmetres de la marató olímpica. Serà un fet històric ja que creuaran l’Estadi Olímpic Lluís Companys 25 anys després. Els maratonians podran agafar forces amb la Pasta Party by Aramark i així mateix, la Kids Race by Caixabank consolida les curses per als més petits al llarg de la jornada de dissabte, en una activitat que uneix oci i esport al llarg de l’Avinguda Mª Cristina”.
 
Els patrocinadors principals de la cursa han mostrat mitjançant un vídeo el seu compromís amb la prova. Zurich celebrarà el seu sisè any de vinculació amb la marató barcelonina i la Caixa estarà present per onzè any consecutiu. Per la seva banda, la marca ASICS, patrocinador tècnic de la cursa, també treballa amb l’organització per continuar creixent i posicionant la prova entre les principals maratons del món. Les tres empreses ja han renovat el seu compromís pels propers anys.
 
A més, la Zurich Marató de Barcelona es vincula de nou amb l’entitat solidària migranodearena.org per  coordinar les nombroses accions solidàries amb la prova. Més de 60 reptes que van representar una aportació econòmica de més de 50.000 euros en la passada edició de la cursa, que reforcen la vessant social d’una prova de masses com la Zurich Marató de Barcelona.
 
Quan resten 4 mesos per una nova edició de la prova, més de 10.000 corredors ja han realitzat la seva inscripció a la cursa, en un any 2017 en el que l’organització s’ha marcat l’objectiu que de tornar a superar els 20.000 atletes a la ciutat, i refermar-se com la cursa més multitudinària a nivell estatal.
 
La Zurich Marató de Barcelona va aconseguir el 2016 el rècord d’inscrits, un total de 20.287 participants, i també el rècord de finishers a nivell estatal, amb 16.506 atletes que van creuar la línea de meta.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.