eDreams Mitja Marató de Barcelona: Florence Kiplagat tornarà a la Mitja per batre el seu propi rècord

0
1491

Florence Kiplagat, la plusmarquista mundial en ruta de 15 quilòmetres, 20 i mitja marató, tornarà al  circuit dels rècords en la eDreams Mitja Marató de Barcelona que es disputa el pròxim 12 de febrer.

La corredora kenyana Florence Kiplagat, autora de cinc plusmarques mundials a la mitja marató barcelonina en les edicions del 2014 i 2015, i batejada pels organitzadors com “Queen of Barcelona” (Reina de Barcelona) tornarà a visitar la capital catalana en la pròxima edició de la eDreams Mitja Marató de Barcelona.

Serà la quarta edició consecutiva en la que participa, després de quedar-se amb les ganes d’intentar millorar el seu rècord de mitja marató (1h.05m.09s) el 2016 degut a una grip que va interrompre la seva preparació, tot i que va guanyar còmodament la prova.

L’ atleta resident a Itén sempre ha manifestat la seva intenció de ser la primera dona en baixar dels 65 minuts a la mitja marató i, a partir d’ aquí, intentar el rècord de la marató completa, que pertany a la britànica Paula Radcliffe. Kiplagat participarà a la marató de Londres 2017 que es celebrarà el proper mes d’abril, després d’haver- se anotat la victòria a la marató de Chicago el passat mes d’ octubre.

La plusmarquista kenyana va iniciar el passat 4 de desembre la seva preparació per la eDreams Mitja Marató de Barcelona 2017, disputant el cross d’ Itén  i una setmana després una altra prova de camp a través a Kitale.

A Itén, Kiplagat va confirmar sobre el terreny als organitzadors de la Mitja el seu desig de tornar a intentar una nova proesa a la capital catalana. Segons les seves pròpies paraules,“El meu objectiu sempre ha sigut deixar el rècord de mitja marató en menys de 65 minuts. El 2016 no vaig poder preparar-me adequadament però aquest any, després de guanyar la marató de Chicago,  he participat en dues curses de cross, a Itén i Kitale, en distàncies de 8 quilòmetres, per acostumar-me a ritmes més alts i preparar-me per tornar a intentar el rècord mundial novament a Barcelona”.

La plusmarquista mundial és una culé declarada i el passat mes de febrer va assistir al Camp Nou per veure el partir entre el FC Barcelona i el Celta, convidada pel Club i rebuda pel President blaugrana, Josep MariaBartomeu. L’ atleta va afirmar estar agradablement sorpresa pel coneixement sobre atletisme i sobre la seva carrera esportiva que Bartomeu va exhibir. Després va tenir ocasió de contemplar en directe el penal – passada entre Messi i Luis Suarez que en el seu dia va inventar l’ inoblidable Johan Cruyff.

 La pròxima edició de la eDreams Mitja Marató de Barcelona tindrà lloc el proper 12 de febrer a partir de les 8.45h. Amb sortida i arribada al Passeig Pujades, l’ última edició de la cursa va assolir el seu rècord històric de participació, amb 16.459 inscrits així com el de la participació femenina, que va ascendir fins el 28%.

Les inscripcions poden realitzar-se a través de la web oficial de la cursa, www.edreamsmitjabarcelona.com , que a dos mesos per a la seva celebració ja compta amb un 40% més de participants en les mateixes dates que l’any passat, fet que fa pronosticar un altre rècord de participació.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.