Núria Picas, tercera a la mítica Templiers

0
1324

Acabada d’arribar del Nepal, l’atleta de Berga tanca la temporada de trail amb un podi a Templiers

Picas acaba tercera després de Jasmin Nunige i Yngvild Kaspersen en una prova que sempre li porta bons records

“Volia acabar la temporada amb una cursa i la millor opció era Templiers. És una prova que m’encanta”, deia Picas

Estava al Nepal i em vaig adonar que tenia moltes ganes d’acabar la temporada amb una cursa i la millor opció era Templiers. Em venia molt de gust ja que és una prova que m’encanta pel recorregut i per la gent i que em porta molt bons records”. Dit i fet. Després d’un mes fent alpinisme al Nepal, tot just uns dies després d’aterrar a casa, Núria Picas va posar rumb a Millau per participar en una prova a la qual sempre vol tornar: el Grand Trail des Templiers. Campiona al 2012, 2013 i 2014, Picas ha tornat a la competició amb un gran tercer lloc després de 8h22’42” de cursa en els 76km i 3550m de desnivell positiu de la cita gala. La suïssa Jasmin Nunige ha estat primera (8h00’52 ”) i la jove noruega Yngvild Kaspersen segona (8h13’57”).

unnamed-20

Nunige, segona l’any passat, s’ha posat al capdavant des de la sortida, marcant ja una diferència de 3’24 al pas pel primer punt de control, amb Picas segona, i ha liderat la prova fins el final. L’atleta de Berga ha corregut gran part del recorregut al costat de la jove Yngvild Kaspersen i s’han anat alternant en la segona posició. “Nunige s’ha distanciat aviat i jo he anat al costat de Yngvild. A les pujades ella tirava una mica més i al final he estat tercera. No sabia com em trobaria perquè venia després d’un mes al Nepal fent alpinisme. La veritat és que m’he sentit molt bé tot i no haver fet entrenament específic. Això demostra que les cames i, sobretot, el cap, estan forts”, explicava Picas.

Així, després de Nunige i Kaspersen ha creuat meta Núria Picas, amb un somriure i acompanyada dels seus després de completar un circuit per uns camins que en època medieval recorrien els cavallers templers. És un podi que sap bé i que permet a la de Berga col·leccionar un nou èxit en una prova que transcorre per la zona dels Grands Causses, a França, i a la qual l’uneix un vincle molt especial. El Grand Trail des Templiers és una cita clàssica del calendari que, any rere any, es disputa sempre l’últim diumenge del mes d’octubre. “M’he notat molt bé físicament i m’ha sorprès el ritme que he mantingut ja que feia temps que no corria. Ho he donat tot i estic realment satisfeta. Ha estat una temporada una mica estranya però m’ha servit per aprendre i m’ha deixat grans moments, com el Home to Home o aquest podi a Templiers”, concloïa Picas.

unnamed-21

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.