Sant Andreu guanya el Correbarri 2016 i trenca l’hegemonia de Sant Martí

0
1288

El maratonià olímpic Carles Castillejo (Nou Barris) i la campiona d’Espanya de triatló Anna Godoy (Horta-Guinardó), vencedors en la prova individual

Els veïns de Sant Andreu, que han comptat amb la presència del primer equip de natació del Club Natació Sant Andreu, s’han imposat en la cinquena edició amb 4.000 inscrits

Un total de 4.000 atletes estaven citats aquest matí per disputar la cinquena edició del CORREBARRI , la prova de 10 quilòmetres que enfronta als corredors defensant els colors d’un dels 10 districtes de la ciutat de Barcelona. Per primera vegada en la història, Sant Martí no ha tingut als seus veïns entre els més ràpids, sinó que ha estat el Districte de Sant Andreu el que s’ha portat la copa “orelluda”. En la prova individual, Carles Castillejo (Nou Barris) ha repetit victòria en la competició masculina amb 31’22” i la triatleta Anna Godoy (Horta-Guinardó) ha estat la vencedora en la femenina amb 38’11”.

Després de quatre edicions amb hegemonia indiscutible per Sant Martí, aquest any la copa de vencedors del CORREBARRI s’exhibirà en la Seu del Districte de Sant Andreu, els atletes del qual i veïns han sumat 3.926 punts, per 5.117 dels ‘martinencs’, que han quedat relegats a la segona plaça. La tercera posició ha estat per l’Eixample, amb una puntuació total de 5.287. El districte guanyador s’ha determinat a partir de la suma dels punts segons els llocs d’arribada dels 35 primers corredors i de les 15 primeres corredores de cada districte.

Carles Castillejo, el primer a revalidar el seu títol individual

En categoria individual, el CORREBARRI ha vist com per primera vegada un campió revalidava el seu títol l’edició posterior, ja que Carles Castillejo ja es va alçar amb la victòria en 2015, quan va aconseguir una marca d’autèntic luxe: 29’55”. La segona posició ha estat para Asaraf Sellak (Gràcia) amb 32’19”, mentre que el tercer calaix del podi l’ha ocupat un altre maratonià olímpic, el veí de Nou Barris i padrí del seu districte en 2013, Nacho Càceres, amb 32’26”.

Pel que fa a la competició femenina, ha estat la campiona d’Espanya de triatló en distància Sprint Anna Godoy la vencedora d’aquesta edició. La triatleta barcelonina, que el cap de setmana passat posava el punt final a la seva temporada competitiva, ha sortit a disputar el CORREBARRI després de reconèixer que “normalment no puc córrer moltes proves a la meva ciutat, i això m’ha motivat molt més per guanyar avui. De fet és la primera carrera de 10km que he guanyat en la meva carrera”, ha afirmat la medalla de bronze de l’Europeu Sub23 Banyoles 2015. Godoy s’ha imposat amb 38’11” avantatjant en 25 segons a la subcampiona, Enka Viñas (Sant Andreu), i en 40 a la tercera classificada, Montse Carazo, que ha creuat la meta amb 38’51”.

En la prova, també han participat l’actor de Crackòvia i Polònia Sergi Cervera (que apadrinava a Ciutat Vella), a més d’altres ex-padrins com la nedadora medalla de bronze mundialista en 200 braça en 2015, Jessica Vall, i el seu entrenador, Jordi Jou. La cantant Sara Pi també ha volgut sumar-se a la festa i ha entregat els trofeus als guanyadors del seu districte, Sants-Montjuïc.

PODIS 2016

Districtes:

1. Sant Andreu 3.926 punts

2. Sant Martí 5.117 punts

3. Eixample 5.287 punts

Categoria masculina

1. Carles Castillejo (Nou Barris) 31:22

2. Asaraf Sellak (Gràcia) 32:19

3. Nacho Càceres (Nou Barris) 32:26

Categoria femenina

1. Anna Godoy (Horta-Guinardó) 38:11

2. Enka Viñas (Sant Andreu) 38:35

3. Montse Carazo (Horta-Guinardó) 38:51

Patrocinada per Estrella Damm, organitzada pel Club Natació Atlètic-Barceloneta i Gaudium Sports, amb la col·laboració del Ajuntament de Barcelona i del Port de Barcelona, el és una de les curses puntua doble en la Lliga Championchip.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.