El Circuit de l’Obaga convoca als amants del trailrunning i canicross a córrer contra el càncer

0
1555
  • Les diferents modalitats de curses es celebraran el 20 de novembre a Tiurana
  • Els beneficis recaptats es destinaran a Oncolliga Lleida per donar suport a la lluita contra el cáncer

El Circuit de l’Obaga és un esdeveniment esportiu solidari que combina la passió pel trailrunning i canicross amb l’esperit de lluita contra el càncer. És per això, que els beneficis que es recaptin amb les inscripcions a les diferents modalitats es destinaran a Oncolliga Lleida, una entiat sense ànim de lucre que té per finalitat promoure i impulsar activitats que ajudin a la prevenció i control del càncer a les comarques de Lleida.

La prova, que s’ha convertit en referent pels trailrunners de la comarca i rodalies, presenta cinc modalitats de curses: mitja marató de trailrunning, 12 km de trailrunning, 7,5 km de canicross, i cursa infantil. Els recorreguts de totes elles transcorreran per corriols, trialeres i pistes forestals enmig d’un paisatge incomparable, tot vorejant l’embassament de Rialb.

INSCRIPCIONS!

Els corredors participants rebran una bossa del corredor amb obsequis dels patrocinadors, avituallaments durant la cursa i l’arribada, servei de cafeteria, vestuari i dutxes. Els tres primers classificats de cada categoria (femení/masculí) de les diverses modalitats  rebran un obsequi i tots els participants formaran part d’un sorteig de material esportiu i activitats d’oci.

Un any més, el Circuit de l’Obaga té per finalitat aportar el seu gra de sorra en la lluita contra el càncer i enguany, ha decidit fer-ho destinant els beneficis recaptats a l’entitat local Oncolliga Lleiga i en concret, al projecte impulsat i dut a terme pel Servei Digestiu de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida que consisteix en adquirir un videoprocessador i font de llum d’alta definició amb sistema NBI, un aparell que permet detectar lesions incipients en el cribratge de càncer de colon.

L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Tiurana i l’associació per a per a la difusió i promoció de l’esport, ACTN3 Sport i compte amb la col·laboració de la Ditputació de Lleida.

Facebook       Twitter

Per a més informació: https://circuitdeobaga.wordpress.com

Fotografies de les anteriors edicions del Circuit de l’Obaga: https://www.flickr.com/photos/105239617@N08/albums

Sobre el projecte

Al 2015 el programa de detecció precoç de càncer de colon a la demarcació de Lleida va detectar 35 casos de càncer; el que suposa un 2,76 casos per 1000 avaluats. El càncer és la segona causa de mort a Catalunya, i cal saber que participar en el programa de cribratge de càncer de colon redueix la mortalitat en un 17%. Aquest programa està inclòs dins del Pla Director d’Oncologia, i és també una de les línies estratègiques del Pla de Salut Territorial de Lleida.

En aquest programa de cribratge hi són citats la població que es troba entre els 50 i 69 anys. Les persones citades només han de presentar una mostra de femta per a ser analitzada. Un esforç senzill d’una repercussió transcendental.

El Servei de Digestiu dels centres que participen en el cribratge estan dotats d’aparells sofisticats per a poder analitzar les mostres i, quan calgui, observar amb el fibro-colonoscopi la zona on es sospita pot haver-hi una lesió tumoral. Alguns d’aquests aparells han estat finançats per la flor de paper en anys anteriors (Tremp 2014; Arnau 2004 i 2015).

El Circuit de l’Obaga i la seva implicació en la lluita contra el càncer

Aquest és el cinquè any consecutiu que el Circuit de l’Obaga destinarà els seus beneficis a aquesta causa: la lluita contra el càncer. Des dels seus inicis, aquest esdeveniment s’ha caracteritzat per tenir un caire solidari, donant suport a entitats del tercer sector com la FECEC (Federació d’Entitats Catalanes Contra El Càncer), Amics de l’Hospital del Mar i enguany, l’Oncolliga de Lleida. Des de l’organització de la cursa estan segurs que la unió fa la força i cada gra de sorra, per petit que sigui, ens apropa cada vegada més a un nou món, un món sense càncer.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.