El Circuit de l’Obaga convoca als amants del trailrunning i canicross a córrer contra el càncer

0
1388
  • Les diferents modalitats de curses es celebraran el 20 de novembre a Tiurana
  • Els beneficis recaptats es destinaran a Oncolliga Lleida per donar suport a la lluita contra el cáncer

El Circuit de l’Obaga és un esdeveniment esportiu solidari que combina la passió pel trailrunning i canicross amb l’esperit de lluita contra el càncer. És per això, que els beneficis que es recaptin amb les inscripcions a les diferents modalitats es destinaran a Oncolliga Lleida, una entiat sense ànim de lucre que té per finalitat promoure i impulsar activitats que ajudin a la prevenció i control del càncer a les comarques de Lleida.

La prova, que s’ha convertit en referent pels trailrunners de la comarca i rodalies, presenta cinc modalitats de curses: mitja marató de trailrunning, 12 km de trailrunning, 7,5 km de canicross, i cursa infantil. Els recorreguts de totes elles transcorreran per corriols, trialeres i pistes forestals enmig d’un paisatge incomparable, tot vorejant l’embassament de Rialb.

INSCRIPCIONS!

Els corredors participants rebran una bossa del corredor amb obsequis dels patrocinadors, avituallaments durant la cursa i l’arribada, servei de cafeteria, vestuari i dutxes. Els tres primers classificats de cada categoria (femení/masculí) de les diverses modalitats  rebran un obsequi i tots els participants formaran part d’un sorteig de material esportiu i activitats d’oci.

Un any més, el Circuit de l’Obaga té per finalitat aportar el seu gra de sorra en la lluita contra el càncer i enguany, ha decidit fer-ho destinant els beneficis recaptats a l’entitat local Oncolliga Lleiga i en concret, al projecte impulsat i dut a terme pel Servei Digestiu de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida que consisteix en adquirir un videoprocessador i font de llum d’alta definició amb sistema NBI, un aparell que permet detectar lesions incipients en el cribratge de càncer de colon.

L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Tiurana i l’associació per a per a la difusió i promoció de l’esport, ACTN3 Sport i compte amb la col·laboració de la Ditputació de Lleida.

Facebook       Twitter

Per a més informació: https://circuitdeobaga.wordpress.com

Fotografies de les anteriors edicions del Circuit de l’Obaga: https://www.flickr.com/photos/105239617@N08/albums

Sobre el projecte

Al 2015 el programa de detecció precoç de càncer de colon a la demarcació de Lleida va detectar 35 casos de càncer; el que suposa un 2,76 casos per 1000 avaluats. El càncer és la segona causa de mort a Catalunya, i cal saber que participar en el programa de cribratge de càncer de colon redueix la mortalitat en un 17%. Aquest programa està inclòs dins del Pla Director d’Oncologia, i és també una de les línies estratègiques del Pla de Salut Territorial de Lleida.

En aquest programa de cribratge hi són citats la població que es troba entre els 50 i 69 anys. Les persones citades només han de presentar una mostra de femta per a ser analitzada. Un esforç senzill d’una repercussió transcendental.

El Servei de Digestiu dels centres que participen en el cribratge estan dotats d’aparells sofisticats per a poder analitzar les mostres i, quan calgui, observar amb el fibro-colonoscopi la zona on es sospita pot haver-hi una lesió tumoral. Alguns d’aquests aparells han estat finançats per la flor de paper en anys anteriors (Tremp 2014; Arnau 2004 i 2015).

El Circuit de l’Obaga i la seva implicació en la lluita contra el càncer

Aquest és el cinquè any consecutiu que el Circuit de l’Obaga destinarà els seus beneficis a aquesta causa: la lluita contra el càncer. Des dels seus inicis, aquest esdeveniment s’ha caracteritzat per tenir un caire solidari, donant suport a entitats del tercer sector com la FECEC (Federació d’Entitats Catalanes Contra El Càncer), Amics de l’Hospital del Mar i enguany, l’Oncolliga de Lleida. Des de l’organització de la cursa estan segurs que la unió fa la força i cada gra de sorra, per petit que sigui, ens apropa cada vegada més a un nou món, un món sense càncer.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.