l’Ultra Cerdanya SportHG

0
2640
  • Més de 500 corredors omplen la Cerdanya de running.
  • Cerdanya decideix els campions de l’Spain Ultra Cup.

Aquest cap de setmana més de mig miler de corredors s’han donat cita a l’Ultra Cerdanya SportHG, l’evolució de l’antiga Volta Cerdanya Ultrafons, organitzada pel jove Club Esportiu Cerdanya Pirineus i amb recorreguts renovats i més alpins de 85, 42 i 15 quilòmetres.

La prova reina, l’UC Classic, de 85 km i 5.000 m de desnivell positiu, amb sortida a Bellver i arribada a Puigcerdà, va tenir lloc dissabte. El centenar de participants van haver de suportar un dia calorós des del primer moment i que va acabar amb xàfecs de tarda. Tot i la duresa del recorregut i la meteorologia, només 10 corredors van haver d’abandonar.

Els dos primers corredors van oferir un aferrissat duel colze a colze des de la sortida fins a l’arribada. Sebas Sánchez i Remi Queral es disputaven el títol del circuit Spain Ultra Cup a Cerdanya i no va ser fins als darrers quilòmetres que Sebas es va escapar, arribant a Puigcerdà amb un temps de 10 hores i 33 minuts, només un minut d’avantatge respecte a Remi, proclamant-se així campió del circuit. Xavi Llamas, de l’equip SportHG-AML, va ser tercer després de recórrer els 85 km en 11 hores.

14242410_1365462536814586_5452498351615099240_o

En categoria femenina l’equatoriana María Mercedes Pila, del team SportHG-AML, va dominar la cursa amb solidesa des del primer moment arribant a Puigcerdà després de 13 hores 20 minuts de cursa, adjudicant-se també, matemàticament, el títol de l’Spain Ultra Cup. Segona va ser Laura Barrera, amb un temps de 14 hores 9 minuts, seguida de Yolanda Fernández, també de l’equip SportHG, amb un crono de 15 hores 27 minuts.

Una hora després de la sortida de l’ultra, 180 corredors prenien part a l’UC Marató, que també forma part del calendari de maratons de muntanya Spain Ultra Cup M. La cursa sortia també de Bellver, recorria els 15 primers quilòmetres i els 27 darrers l’ultra. Els guanyadors van ser Alejandro Martínez i Sergi Bassas, amb cronos inferiors a les 5 hores. David Tudó va completar el podi arribant a Puigcerdà 12 minuts més tard que el primer. Entre les fèmines la més ràpida va ser Laia Cañes, del team SportHG-AML, amb un temps de 5 hores 34 minuts. Cristina Blázquez i Laida Elizegi van ser segona i tercera, amb uns temps de 5h 38′ i 5h 46′ respectivament.

14289875_1365451253482381_2649673104292172903_o

Diumenge al matí l’Ultra Cerdanya SportHG es va desplaçar a Alp, on es va celebrar la l’UC Trail, una cursa circular de 15 km pels corriols entre els boscos entre Alp, la Molina i Masella. Ferran Samper, amb 1 hora 9 minuts, i Sara Guérin, amb 1 hora 40, van ser els vencedors. El puigcerdanès Eoli Gipsert i Josep Arnal, i Ana Ruiz i Maite Plana van completar els podis.

Paral·lelament, el matí de dissabte es va celebrar a Puigcerdà l’UC Kids, el conjunt de curses per a nens i nenes de 6 a 12 anys. L’UC Kids pretén acostar els més petits de la casa al món de les curses.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.