Núria Picas fa un homenatge a la muntanya

0
1522

L’atleta afronta el “Home to Home”, un repte personal on intentarà enllaçar dues travesses mítiques de Catalunya per les que sent una connexió especial: Cavalls del Vent i Carros de Foc

La nit de Sant Joan Picas intentarà completar aquest repte a cavall entre el Parc Natural del Cadí Moixeró i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici amb el mínim temps possible

“El Home to Home és per mi un projecte esportiu molt ambiciós a la vegada que emocional. Cavalls del Vent i Carros de Foc són els meus dos jardins de casa, on he après a estimar la muntanya”, explicava Núria Picas

unnamed (10)

Núria Picas en un tram de la Cavalls del Vent, disputant l’Ultra Pirineu//Crèdit Oriol Batista

Núria Picas afronta aquest 2016 un repte diferent, el “Home to Home”. Després de proclamar-se dues vegades campiona del món i aconseguir victòries en curses d’arreu del món, Picas vol tornar als orígens el proper 23 de juny, amb un homenatge a la muntanya. Per fer-ho es planteja un repte particular:enllaçar dues travesses mítiques de Catalunya amb el menor temps possible. Les travesses no han estat escollides a l’atzar, ja que tenen un fort significat emocional per la Núria: Cavalls del Vent i Carros de Foc. 

Picas es planteja dur a terme el repte la nit de Sant Joan, començant al Refugi de Lluís Estassen de la ruta de Cavalls del Vent. Des d’allà, la nit l’engolirà mentre travessa el Parc Natural del Cadí Moixeró a través dels seus vuit refugis. De tornada al refugi al peu del Pedraforca, i a l’alba, un helicòpter l’estarà esperant per anar fins al Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici, on començarà la segona part de la travessa.

“El Home to Home és per mi un projecte esportiu molt ambiciós a la vegada que emocional. Cavalls del Vent i Carros de Foc són els meus dos jardins de casa, on he après a estimar la muntanya. D’una banda Cavalls del Vent em porta records molt emocionants de l’Ultra Pirineu, i Carros de Foc és el lloc on actualment entreno molt sovint. Fa molt temps que tenia al cap aquest repte, i poder-lo dur a terme és ja de per si un somni fet realitat”, explicava Núria Picas

Cavalls del Vent és una travessa emblemàtica que uneix 8 refugis del parc Natural del Cadí Moixeró.Amb 84km i 4.800m de desnivell positiu, els senderistes acostumen a trigar entre 2 i 3 dies per completar-lo. A més, és part de la ruta de l’Ultra Pirineu, que amb sortida a Bagà és una cursa d’ultradistància que la Núria ha guanyat 4 vegades i que sempre defineix com “la de casa, la que més m’agrada”. Tot això fa que el recorregut li sigui molt familiar i emotiu.

La Carros de Foc, per la seva banda, és una travessa que amb el llarg del temps s’ha convertit en una clàssica del Pirineu. En un recorregut que uneix 9 refugis de muntanya al Pallars, són 55km amb un gran desnivell, arribant a acumular fins a 9.200m. La travessa de Carros de Foc finalitza a la vall de Boí. La Núria té un vincle especial amb la vall de Boí, on hi entrena sovint.

L’elecció de les localitats d’inici i final del repte no és casual. La Vall de Boí i Bagà tenen un punt de connexió amb les Falles del Pirineu, declarades el 2015 Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. 

Precisament, la Vall de Boí i Bagà són dues de les més de 60 localitats que durant l’any organitzen aquesta festivitat l’origen del qual es remunta al segle XI.  La Núria tindrà la sort d’acabar el seu repte coincidint amb les Falles de la Vall de Boí, just sis mesos abans de la Fia Faia, la més popular de les celebracions nadalenques de la Vila de Bagà.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.