Maria Guixà rep el Premi Dona i Esport al Mitjà de Comunicació

0
1933

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit aquest vespre el lliurament de la 9a edició dels Premis Dona i Esport, que atorga l’Institut Barcelona Esport de l’Ajuntament de Barcelona. En la categoria de Mitjà de Comunicació, ha estat guardonada Maria Guixà, exatleta i periodista esportiva de Catalunya Ràdio.

En la seva trajectòria en el món de l’atletisme, Maria Guixà Solé va arribar a ser campiona d’Espanya promesa d’heptatló i de salt de llargada, va viure sis anys a la residència Blume i quatre al Centre d’Alt Rendiment (CAR). Com a periodista, va començar a treballar a Catalunya Ràdio a començament del 2008 seguint la informació del Barça, però ràpidament es va encaminar cap a l’atletisme i, sobretot, cap als esports aquàtics. Guixà ha cobert més d’un mundial de natació i ha acompanyat els èxits dels últims anys de la natació sincronitzada i del waterpolo català. Impulsora de l’etiqueta ‪#‎fomentemwaterpolo‬ a les xarxes socials, és una de les que més seguiment tenen entre els usuaris d’aquest esport.

Actualment, Maria Guixà presenta “Tot gira migdia”, l’informatiu esportiu de mitja hora que s’emet dissabte i diumenge al migdia a Catalunya Ràdio. Aquest cap de setmana, serà a Budapest a la Final Six de la Copa d’Europa de Waterpolo, on competirà l’Atlètic Barceloneta.

L’objectiu dels Premis Dona i Esport és fer visible la tasca de les dones en el món de l’esport i promoure la difusió d’històries i reflexions sobre el paper que hi té la dona. D’aquesta manera, es vol contribuir a una presència paritària en totes les franges d’edat i en tots els àmbits de l’activitat física i esportiva.

catradio.cat

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.