Vitamsport

0
2183

L’empresa de cuina natural i salut per a l’esportista Vitampleni ha creat el segell Vitamsport per certificar que les competicions esportives estan programades vetllant per la salut del corredor. Aquest segell també identificarà els hotels, càmpings i restaurants que ofereixin als corredors els àpats òptims que necessitin abans i després de la cursa.

La idea va sorgir de la gerent de Vitampleni, Astrid Barqué, especialista en cuina natural i saludable enfocada a l’esport, arran de l’auge de les competicions de trail, ultratrail i btt i la voluntat de dotar-les d’un caire més saludable. Les entitats organitzadores de les proves que s’acullin a aquest certificat gaudiran d’un prestigi i identitat diferencial que els aportarà un valor afegit, i els participants les podran identificar per participar en les curses que garanteixin una atenció especial a la seva salut.

Així, els avituallaments de les proves que comptin amb la marca Vitamsport proporcionaran una sèrie de productes primaris i sans personalitzats que aportin els nutrients necessaris per a cada moment de la competició. Segons Barqué, “es tracta d’oferir uns elements en cursa que siguin més beneficiosos per a la salut dels participants i que els ajudin a rendir millor”.

Es tindrà en compte el grau de dificultat de cada prova, la climatologia i el punt on està situat cada avituallament per oferir uns aliments o uns altres. Per exemple, si es presenta un desnivell positiu molt elevat, el corredor necessitarà una quantitat d’hidrats de carboni superior a si es presenta un desnivell negatiu on les necessitats de minerals es veuran augmentades.

Totes aquelles curses que disposin d’aquesta certificació es diferenciaran de la resta perquè vetllaran per la salut dels esportistes, tractant de treure el seu màxim rendiment durant la cursa i un cop acabada, en el procés de recuperació.

Per la seva banda, els restauradors que adoptin aquest segell comptaran amb els menús més adequats per esmorzars, dinars i sopars d’abans i després de la competició que els hagin proporcionat des de Vitampleni.

Els aliments i menús en les diferents propostes, tant els dels punts d’avituallament com els dels restaurants, estaran pensats per l’equip de professionals especialitzats en nutrició esportiva de Vitampleni.

Vitampleni és una empresa amb seu a Vilafranca del Penedès creada per Astrid Barqué, llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, professora a la Universitat Internacional de Catalunya i educadora en hàbits saludables i cuina natural. Compta amb una xarxa de professionals de la salut entre els quals hi ha especialistes en cuina natural, nutricionistes i dietistes, metges, infermeres, coachs i entrenadors esportius, osteòpates i fisioterapeutes.

El projecte Vitamsport vol apostar fort per la salut en competició i un altre dels seus punts forts serà posar a disposició de les curses aquest equip de professionals de la salut per tractar els seus participants abans, durant la cursa i després d’aquesta en el post per recuperar-se, un moment sovint oblidat pels esportistes i que té molta importància de cara a la salut, a trobar-se bé i a encarar les noves competicions amb bones condicions físiques.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.