eDreams Mitja Marató de Barcelona: Kipruto assoleix la victòria

0
1338

7fe5f6f5-9eaa-4b85-acdd-a057e4d62a72Rècord històric de participació amb 16.459 inscrits

Florence Kiplagat conquereix per tercera vegada la victòria

Barcelona, 14-02-2016. Barcelona ha celebrat amb passió la 26ª edició de la eDreams Mitja Marató de Barcelona, que ha reunit a un total de 16.459 corredors inscrits, rècord històric de participació. Els kenians Vincent Kipruto (1:02:54), en l’apartat masculí i Florence Kiplagat (1:09:19), en el femení, han celebrat el triomf d’una cursa en la que s’ha posat de manifest un cop més la rapidesa del recorregut.

La festa de la eDreams Mitja Marató de Barcelona s’ha viscut per primera vegada a la història de la cursa amb més de 16.000 participants. Un rècord que demostra el creixement d’una cursa que s’ha convertit en un referent mundial, gràcies al rècords aconseguits per la keniana Florence Kiplagat els darrers dos anys.

En aquesta ocasió, la reina de Barcelona Kiplagat ja havia anunciat que no es trobava en condicions d’assolir una nova marca històrica, però ha demostrat la seva classe aconseguint una nova victòria, per davant de la sueca Isabellah Andersson i la portuguesa Jessica Augusto, en un podi d’altíssim nivell.

“Estic molt contenta d’haver guanyat per tercera vegada consecutiva a Barcelona, tot i que aquesta vegada era impossible fer el rècord. El més destacable d’avui ha estat el suport de la gent, entre el quilòmetre 14 i 15 ha estat espectacular”, ha afirmat a la línia de meta la recordwoman mundial.

Per la seva banda, la cursa masculina ha estat especialment emocionant, amb un esprint final molt disputat per definir la victòria de Vincent Kipruto. El kenyà s’ha imposat per un sospir al vigent campió d’Europa de Marató, l’italià Daniele Meucci, i a l’etíop Abdi Fufa.

“He gaudit molt de tot el recorregut. M’havien dit que era un circuit ràpid però no esperava que ho fos tant. Sense cap mena de dubte, el millor ha estat el suport del públic, i ha estat una llàstima el vent perquè m’ha impedit fer un millor temps”, ha declarat Kipruto.
Els podis totalment internacionals demostren la internacionalització d’una prova que aquest any ha comptat amb un 34% de participació estrangera, que han pogut descobrir Barcelona de forma esportiva i en un gran esdeveniment.

Els participants han pogut gaudir d’un circuit de rècord, el que va aconseguir l’any passat Kiplagat, lleugerament modificat amb l’objectiu de guanyar amplada sense perdre velocitat. D’aquesta manera, el circuit de la eDreams Mitja Marató de Barcelona és un dels més ràpids del món i és tot un al·licient poder córrer per batre la pròpia marca personal.

A més, la ciutat ha rebut amb els braços oberts als participants. Fins a 17 punts d’animació s’han repartit pel circuit per tal de donar alè als milers de corredors que han recorregut els carrers de la capital catalana.

Cadascú amb el seu propi repte i objectiu, els corredors han anat arribant a meta per celebrar els 21’097 quilòmetres de la eDreams Mitja Marató de Barcelona. Una festa popular que ni el vent ha pogut restar protagonisme.

Classificació masculina:

1. Vincent Kipruto ( KEN) – 1:02:54

2. Danielle Meucci (ITA) – 1:02:55

3. Abdi Fufa (ETH) – 1:02:57

4. Samwel Kibiwot (KEN) – 1:03:01

5. Josphat Kiprono Menjo (KEN) – 1:03:48

Classificació femenina:

1. Florence Kiplagat (KEN) – 1:09:19

2. Isabellah Andersson (SWE) – 1:10:50

3. Jessica Augusto (POR) – 1:10:58

4. Anja Schneider (GER) – 1:11:17

5. Franziska Reng (GER) – 1:12:33

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.