La Zurich Marató de Barcelona posa en marxa la campanya #ZMBobjectiu20mil

0
1480

L’organització de la Zurich Marató de Barcelona arranca la campanya #ZMBobjectiu20mil, amb la intenció de batre el rècord d’inscrits de la cursa barcelonina arribant per primera vegada als 20.000 participants. L’elevat número d’estrangers participants a la prova i el rècord de la participació femenina, marcaran la propera edició de la Zurich Marató de Barcelona.

A poc més de cinc setmanes per a la celebració de la Zurich Marató de Barcelona, l’organització de la prova engega una campanya a través de les xarxes socials per assolir el repte dels vint mil participants. D’aquesta manera i sota el hashtag #ZMBobjectiu20mil, aquesta campanya s’iniciarà a través del twitter oficial de la cursa @maratobarcelona, avui dijous a partir de les 22h.

Des de l’organització es mobilitzarà a la comunitat maratoniana, mitjans de comunicació i persones vinculades amb la cursa, amb la voluntat que el hashtag tingui la màxima repercussió possible.

El creixement de participació experimentat per la marató barcelonina ha estat espectacular els últims anys. Dels 9.702 corredors/es inscrits l’any 2009 s’ha anat augmentant el número de participants, superant en dues ocasions la xifra dels 19.000 inscrits (en les edicions del 2012 i el 2015, quan es va arribar als 19.254 corredors/es). D’aquesta manera i a cinc setmanes de la celebració de la cursa ja s’han superat els 16.000 inscrits, seguint el ritme de creixement de les edicions 2012 i 2015, anys més participatius. Un dels factors clau per assolir la xifra dels 20.000 participants serà el número de corredors catalans, ja que hauria d’ascendir als 10.000 participants (en la darrera edició es va arribar als 9.609 corredors/es inscrits).

La participació estrangera ha sigut un dels punts forts de la cursa els últims anys. Així, dels més 16.000 inscrits fins el moment, el 45% dels participants són estrangers. Si es confirmen aquestes dades, l’edició del 2016 de la Zurich Marató de Barcelona serà l’edició amb més corredors estrangers. Un dels factors que ha afavorit aquest augment, ha sigut la promoció internacional que l’organització ha realitzat els últims anys i molt especialment, els últims mesos. Per primera vegada en la seva història, la marató barcelonina va ser present a les fires del corredor de maratons tant importants a nivell mundial com la Marató de Nova York, la Marató de Chicago, la Marató de París, la Marató de Londres o la Marató de Berlín. A través de l’estand de la cursa, es va oferir informació de la Zurich Marató de Barcelona a tots aquells corredors interessat, fent arribar la cursa arreu del món.

Una altre de les dades que ha experimentat un ascens continuat des del 2009, és el de la participació femenina. Des del 2009 on les dones no arribaven a representar el 10% de tots els inscrits, el 2012 van representar el 14,1% per augmentar lleugerament aquesta xifra en els dos anys següents, situant-se en el 14,2%. En la passada edició s’arribava al 16% mentre que a dia d’avui, ja representen el 19% del total dels inscrits , rècord històric de participació femenina de la cursa.

Podeu seguir totes les novetats de la propera edició de la Zurich Marató de Barcelona, a través de les xarxes socials de la cursa.

Feu-vos fans a Facebook: www.facebook.com/ZURICHMARATODEBARCELONA

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.