FLORENCE KIPLAGAT TORNA A LA EDREAMS MITJA MARATÓ DE BARCELONA PER BATRE EL SEU RÈCORD DEL MÓN

0
781

Florence Kiplagat, plusmarquista mundial de mitja marató, torna a la eDreams Mitja Marató de Barcelona el proper 14 de febrer amb l’objectiu de millorar el seu actual rècord del món. És el seu tercer intent consecutiu en aquesta cursa, després de dos intents precedents finalitzats amb èxit. El 16 de febrer de 2014, Florence Kiplagat aconseguia a Barcelona el seu primer rècord mundial femení en la distancia de mitja marató (1:05:12), i al seu pas pel kilòmetre 20, la millor plusmarca mundial en aquesta distancia. Era la primera millor marca mundial registrada a l’Estat. Però no l’últim.| Tan sols 12 mesos després, l’extraordinària atleta kenyana tornava a millorar el seu rècord mundial de mitja marató per 3 segons (1:05:09) a l’edició 2015 de la eDreams mitja Marató de Barcelona. De nou s’adjudicava també la millor marca mundial en els 20 kilòmetres estrenava la plusmarca mundial en el seu pas pel kilòmetre 15, després d0una sortida fulgurant. Un “hat-trick” de rècord (15K, 20K i mitja marató) en menys de 20 minuts. En total, cinc plusmarques mundials en ruta i en la mateixa prova, fet que ha situat al circuit de la capital catalana, sense cap mena de dubte, entre els més ràpids del món. Cap al tercer record consecutivo
Podrà aconseguir-ho per tercera vegada consecutiva? La corredora resident a Itén ja ha confirmat la seva assistència a la propera eDreams Mitja Marató de Barcelona del dia 14 de febrer, i com és habitual en ella, apunta alt: “El meu objectiu sempre ha sigut baixar dels 65 minuts”, ha declarat en més d’una ocasió. Kiplagat disposa de bons aliats per aconseguir el seu objectiu: per una banda el circuit de la eDreams Mitja Marató de Barcelona que s’ha situat entre els més ràpids del món. Per altra banda l’atleta kenyana ha tornat a triar el maratonià català Marc Roig com el seu guia a la cursa. El circuit dels rècords El suau hivern a la costa catalana també ajuda. A les edicions del 2014 i del 2015 es va donar la sortida a les 8:45h del matí, amb 10 graus de temperatura i vent en calma, condicions òptimes per aquest tipus de cursa. Ràpid, entretingut i ampli; no és gens fàcil aconseguir un circuit d’aquestes característiques en una de les ciutats més denses d’Europa. El centre neuràlgic de la eDreams Mitja Marató de Barcelona està situat al costat del Parc de la Ciutadella, un lloc de trobada habitual per a tots els corredors barcelonins. La sortida desemboca a l’espectacular Passeig de Colom i remunta el Paral·lel per accedir a la Gran Via abans de la Plaça d’Espanya. A partir d’aquí el recorregut es torna molt lleuger i planer, en línia recta fins al final de l’Avinguda Diagonal, amb el Mar Mediterrani de fons i corrent en paral·lel de les platges del Bogatell, la Mar Bella i la Vila Olímpica en el tram previ al final de la cursa pel Carrer Pujades. Un circuit de rècord mundial gracies a una atleta prodigiosa com la Florence Kiplagat, que torna a Barcelona per tercera vegada amb la intenció d’explorar i superar els seus propis límits.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.