Mor el veterà atleta de Sabadell Aquilino Soto als 89 anys

0
706

El veterà atleta de Sabadell, Aquilino Soto, amb una destacada trajectòria esportiva en la tercera edat, ha mort aquest matí als 89 anys. Soto (Camagüey, Cuba, 1926) va començar a córrer de gran, quan tenia 62 anys, després d’acompanyar la seva neta de 8 a entrenar a les pistes d’atletisme de la ciutat. En poc de temps, Soto va començar a competir i a guanyar diferents trofeus de la seva categoria d’edat. En els darrers vint anys ho va fer tant en nom de la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS) com per la secció d’atletisme del Club de Natació de Sabadell (CNS). Entre les seves millors marques van destacar la de subcampió del món de 25 quilòmetres (1 hora: 52 minuts i 33 segons) amb 70 anys; la de campió d’Espanya de mitja marató (21 quilòmetres) al 2002 o la medalla d’or de cross, que va guanyar a Lloret de Mar en la categoria de majors de 80 anys. Soto, veí del barri de Campoamor, havia deixat d’entrenar i córrer pel CNS degut a una lesió fa tres anys, però l’any el 2014 encara caminava dues hores a diari.| En un homenatge públic que es va celebrar l’any passat a Granja del Pas de del Parc Central del Vallès, Soto va afirmar que l’atletisme li havia regalat una segona joventut: “Als 56 anys m’havien donat una invalidesa permanent per una artrosi, però vaig començar a córrer i vaig guanyar en salut, alegria de viure i he tingut la sort de conèixer persones molt maques; el dolor va anar disminuint i vaig deixar de prendre pastilles”, va explicar, envoltat de companys de cursa i amics com el president de la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS), Josep Molins, i el vicepresident del Club de Natació Sabadell (CNS), Àngel Vinyeta. El veterà atleta va néixer a Cuba, on els seus pares havien emigrat, després es van traslladar a França i, finalment, van tornar a Vega de Valcarce (León), d’on eren originaris. De jove, va emigrar a Sabadell, on va treballar en la indústria tèxtil i on junt amb la seva dona Josefa, va criar les seves dues filles, Angelines i Maria José. El seu sepeli se celebrarà aquest dijous 3 de setembre al Tanatori de Sabadell a les 16.30 hores. Petita Biogafia de l’Aquilino al Llibre Mi primer Maratón.
Biografia a la Vikipèdia. També poden sentir la seva veu al Programa de Bona pell de Jordi Tarradas a Ràdio Sabadell.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.