Neix Passos de Gegant, el trailrunning de mitja muntanya amb esperit solidari

0
428

Cardona i Solsona són municipis força desconeguts, que alberguen paratges de gran riquesa natural. Amb l’objectiu de donar a conèixer el territori i sumar esforços per una bona causa, neix la cursa Passos de Gegant. Es tracta d’un esdeveniment esportiu de trailrunning que uneix els municipis de Solsona i Cardona al llarg de 37 km. La cursa arrenca al Castell de Cardona, passant pel Castellvell i culmina a la plaça Major de Solsona. Un recorregut que, sense dubte, es caracteritza per la seva riquesa paisatgística, històrica i cultural. Els corredors tindran el privilegi de córrer per corriols, pistes forestals i trialeres, envoltats de la vegetació característica d’aquesta regió: boscos frondosos de pinassa i pi blanc.| La cursa, a més, té una dimensió social que no podem deixar de mencionar. Tots els fons recaptats a través d’aquest esdeveniment aniran destintats a l’Associació Fènix d’ajuda i suport contra el càncer per a desenvolupar programes de salut i prevenció. Per aquesta finalitat, l’esdeveniment també compta amb el suport de la Fundació She. Sense dubte, el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre es convertirà en una jornada esportiva del trailrunning de mitja muntanya on tothom hi serà benvingut, tan els corredors com aficionat a aquest esport. Un recorregut de castell a castell El recorregut de Passos de Gegant connecta els castells de Cardona i Solsona, ambdós nuclis senyorials que van jugar un paper estratègic clau i que avui s’han convertit en un emblema del territori. La cursa arrenca al Castell de Cardona, direcció Navés, voreja el pantà de Sant Ponts i, a partir d’allà, s’enfila fins el Castellvell per culminar a la plaça major de Solsona. En total, un recorregut de 37 km i 800 m de desnivell positiu, que transcorre per corriols, pistes forestals i trialeres. Passos de gegant comptarà també amb diverses activitats que es realitzaran el dia abans de la cursa, amb ponències i xerrades sobre muntanya, meteorologia o prevenció de riscos. Les inscripcions ja es poden realitzar.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.