Neix Passos de Gegant, el trailrunning de mitja muntanya amb esperit solidari

0
526

Cardona i Solsona són municipis força desconeguts, que alberguen paratges de gran riquesa natural. Amb l’objectiu de donar a conèixer el territori i sumar esforços per una bona causa, neix la cursa Passos de Gegant. Es tracta d’un esdeveniment esportiu de trailrunning que uneix els municipis de Solsona i Cardona al llarg de 37 km. La cursa arrenca al Castell de Cardona, passant pel Castellvell i culmina a la plaça Major de Solsona. Un recorregut que, sense dubte, es caracteritza per la seva riquesa paisatgística, històrica i cultural. Els corredors tindran el privilegi de córrer per corriols, pistes forestals i trialeres, envoltats de la vegetació característica d’aquesta regió: boscos frondosos de pinassa i pi blanc.| La cursa, a més, té una dimensió social que no podem deixar de mencionar. Tots els fons recaptats a través d’aquest esdeveniment aniran destintats a l’Associació Fènix d’ajuda i suport contra el càncer per a desenvolupar programes de salut i prevenció. Per aquesta finalitat, l’esdeveniment també compta amb el suport de la Fundació She. Sense dubte, el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre es convertirà en una jornada esportiva del trailrunning de mitja muntanya on tothom hi serà benvingut, tan els corredors com aficionat a aquest esport. Un recorregut de castell a castell El recorregut de Passos de Gegant connecta els castells de Cardona i Solsona, ambdós nuclis senyorials que van jugar un paper estratègic clau i que avui s’han convertit en un emblema del territori. La cursa arrenca al Castell de Cardona, direcció Navés, voreja el pantà de Sant Ponts i, a partir d’allà, s’enfila fins el Castellvell per culminar a la plaça major de Solsona. En total, un recorregut de 37 km i 800 m de desnivell positiu, que transcorre per corriols, pistes forestals i trialeres. Passos de gegant comptarà també amb diverses activitats que es realitzaran el dia abans de la cursa, amb ponències i xerrades sobre muntanya, meteorologia o prevenció de riscos. Les inscripcions ja es poden realitzar.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.