Campionat d’Àfrica de Skyrunning

0
755

Dodo Trail Illa Maurici, Campionat d’Àfrica de Skyrunning, comptarà amb la participació de Laura Orgué, l’equip d’Andorra i Maite Maiora el proper 26 de juliol.
“Una edició excitant”, com l’anomenà Yannick Doger – director de carrera – durant la presentació a la premsa de la cinquena edició d’una competició que en pocs anys s’ha posicionat en el calendari mundial, aconseguint aquest any el títol de Campionat d’Àfrica de Skyrunning. La competició se celebrarà diumenge 26 juliol de 2015. Maite Maiora (Team La Sportiva) i Laura Orgué (Salomon Etixx) viatgen a Dodo Trail Illa Maurici amb l’objectiu gaudir de la cursa i sobretot d’obtenir una bona puntuació en les World Series.| També hi serà present la sud-africana Landie GREYLING i el seu compatriota Thabang Madiba, la francesa Patricia Talabardon, el campió de la passada edició Ricky Lightfoot i l’equip d’Andorra. Declaracions de Maite Maiora: Vaig a córrer la Dodo de 25km i 1500 +, perquè és el campionat continental d’Àfrica i puntuable per a les ISF World Series. I necessari en el meu cas per la no assistència al campionat continental d’Europa (Zegama) per lesió. Evidentment tinc dos objectius a les Illes Maurici: el primer és obtenir la major puntuació possible per a la copa de món i el segon objectiu és gaudir d’una bona carrera en un lloc que si no fos d’aquesta manera (per lesió a l’Europeu) no podria haver assistit. Felicitar a l’organització pel seu esforç. Espero que les forces no estiguin molt minvades després de la primera prova del campionat de món que és el dia 19 de juliol a Canazei. Declaracions de Laura Orgué: Vaig a córrer 25k, que forma part del campionat continental de Skyrace. A més jo acostumo a córrer distàncies curtes i 25k és una distància ideal. Serà un lloc molt diferent als que estic acostumada a córrer, una illa molt bonica i més en un continent nou per a mi. Serà una experiència diferent i em motiva obtenir bona puntuació ja que per puntuar a World Series de Skyrace cal participar en un campionat continental. També presents a la cursa dos representants del Team Andorra, els germans Oscar Casal i Marc Casal, que disputaran també la distància 25K. Tots dos opten a obtenir una bona classificació en la modalitat Skyrace de les World Series, i els motiva també descobrir noves carreres que se celebren al món. La sud-africana Landie Greyling i el seu compatriota Thabang Madiba són els màxims aspirants al títol de Campiona i Campió d’Àfrica de Skyrunning en la distància Sky Marathon. A dia d’avui corredors de 22 països han confirmat la seva participació. En aquesta cursa els participants del continent africà tenen la motivació d’aconseguir el títol de campió continental, i en el cas dels participants de la resta del món obtenir una bona puntuació en les Skyrunning World Series, en ser els campionats continentals d’obligada participació – al menys en un d’ells – per aconseguir el títol mundial de cada especialitat. La cursa destina 5.000 euros en premis en metàl•lic per als pòdiums. El centre d’alt rendiment Sports Centre of Riverland, ubicat a Tamarin és la seu de l’organització i on es troba ubicada la zona de meta, i que l’organització converteix en una festa el dia de la cursa. 1.600 participants entre les 4 distàncies dissenyades, que van des dels 10 km de la cursa promocional, els 25km de la Skyrace Tu Dodo Trail (TDT), fins als 50km de la Sky Marathon Xtreme Dodo Trail (XDT). Circuits que recorren els magnífics paisatges de la paradisíaca Illa Maurici, situada a l’oceà Índic, a 900 quilòmetres de les costes de Madagascar, i propera a Illa Reunió. Sensibilitat ecològica L’organització és conscient de l’impacte que pot produir en l’ecosistema selvàtic de l’illa una competició d’aquestes característiques, i per això adopta una sèrie de mesures com la utilització de gots de plàstic reciclat i reutilitzable en lloc de lliurar ampolles que poden acabar en qualsevol part del recorregut, o l’edició d’una guia perquè els corredors siguin conscients de l’entorn pel qual es desenvolupa la cursa, entre altres mesures preses conjuntament amb l’organització Mauritian Wildlife Foundation (MWF). Les claus del patrocini Entre els principals patrocinadors de l’esdeveniment es troben el Commercial Bank of Mauritius, la cadena hotelera Heritage Resorts, i la companyia aèria nacional Air Mauritius. L’organització destaca que la implicació d’aquestes tres empreses és fonamental per al desenvolupament de la carrera, alhora que potencia el món la imatge turística de l’illa.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.