HA MORT PERE SUÑÉ

0
790

Aquest dimecres 8 de juliol ens ha deixat en Pere Suñé i Cata a l’edat de 84 anys a Barcelona. La Federació Catalana d’Atletisme vol manifestar el seu condol als seus familiars i amics, així com a tot l’atletisme en general per aquesta pèrdua irreparable de l’esport català i espanyol.
Amb aquesta desaparició, l’atletisme perd un gran referent per a moltes generacions d’atletes, entrenadors, jutges, directius i tota la família atlètica en general.| Pere Suñé, nascut a Barcelona el 14 d’agost de 1930, va començar la seva activitat atlètica als 16 anys al Centre Gimnàstic Barcelonès, primer com atleta, desprès com a entrenador i directiu fins a arribar a presidir la secció d’atletisme. La seva trajectòria es va fonamentar sobretot en les tasques de promoció i en les de jutge. Com a entrenador es va dedicar principalment a la promoció de l’atletisme femení, fins i tot en l’etapa de la dictadura quan estava prohibit. Va ser el descobridor d’atletes com l’Olga Dalmau, Yolanda Díaz, Alícia Laiseca, Carme García Borda, entre d’altres, i també d’atletes de la categoria masculina com el mateix David Canal. Va compaginar la tasca de la promoció amb la de jutge d’atletisme especialitzat en el funcionament de les instal·lacions atlètiques. Va ser Director Tècnic de grans esdeveniments internacionals com els Jocs Iberoamericans de Barcelona’82, la Copa del Món Bcn’89, el Campionat del Món Indoor de Sevilla’91, el Jocs Olímpics, Paralímpics i Special Olímpics de Bcn’92 i el Campionat del Món Indoor de Bcn’95, entre d’altres. L’any 1992 va ser nomenat Jutge de l’any. En els últims anys, i fins fa pocs mesos, en Pere Suñé va continuar treballant per a l’atletisme de promoció vinculat al club ISS-L’Hospitalet amb qui va crear la Fundació Pere Suñé dedicada a les tasques que sempre han estat la motivació d’aquesta figura irrepetible de l’atletisme català: la promoció de l’atletisme, la formació integral dels joves, la integració a través de l’esport i l’ajuda als més necessitats. Descansi en pau.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.