Bona nutrició: qualitat de vida

0
801

Èxit de participació en la primera conferència del Cicle Activa’t sobre salut i esport que MútuaTerrassa i l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa organitzen en el marc del programa “Activa’t”. Nutrició i esport ha estat la temàtica que ha donat el tret de sortida a l’esmentat cicle. La primera conferència del Circuit de Curses Activa’t ha estat tot un èxit. Entre unes seixantena de persones van assistir a l’acte i van participar de forma activa en aquesta conferència-taula rodona. La Dra. Mercè Villaró, metgessa del CAP Terrassa Sud de MútuaTerrassa, la Sra. Montse Ibarra, dietista de MútuaTerrassa i l’atleta olímpic Carles Castillejo són els tres professionals que van integrar la taula rodona. El Dr. Carles Morera, traumatòleg de la Unitat de Traumatologia i Medicina de l’Esport de MútuaTerrassa, va ser l’encarregat de moderar-la.| Quins són els avantatges de la pràctica esportiva per a la salut, quins requeriments dietètics i pautes d’hidratació s’han de tenir presents abans, durant i després de l’exercici o com reverteix un bon exercici físic en la nostra salut són alguns dels temes que es van tractar. Amb unes exposicions molt clares per part dels ponents sobre el tema, es va enfocar la conferència des de tres punts de vista, d’una dietista, d’una doctora de família i d’un esportista d’elit, que van coincidir en la importància d’una bona nutrició per aportar una millor qualitat de vida. La pràctica esportiva es molt important per una bona salut però seguint una sèrie d’indicacions, entre elles, la nutrició. Finalitzades les ponències, els assistents van participar amb nombroses preguntes resoltes pels conferenciants. La seguretat en l’àmbit de l’esport és la segona de les temàtiques que donen forma al cicle i la conferència se celebrarà el 29 de setembre. La darrera tractarà sobre els beneficis psicosocials de l’esport i en aquest cas la data escollida és el 24 de novembre. En tots els casos, les conferències se celebraran a l’edifici docent a les 19h, es realitzaran en forma de taula rodona, contemplaran també un torn obert de preguntes pels assistents i seran moderades pel Dr. Morera. Totes elles s’han organitzat amb la Unitat de Traumatologia i Medicina de l’Esport d’Àptima Centre Clínic MútuaTerrassa, formada per l’equip de professionals de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de Catalunya (COTCAT). Aquest fet s’emmarca en la voluntat de potenciar l’àmbit de la Medicina de l’Esport que l’entitat està duent a terme. Cicle Conferències: Les conferències programades son les següents: – Nutrició i esport (16 de juny) – Seguretat en l’esport (29 de setembre) – Beneficis psicosocials de l’esport (24 de novembre) XII Circuit de Curses Activa’t El calendari: • 18 Gener: Mitja Marató Terrassa • 18 Gener: Cursa Santi Centelles • 30 Maig: Cursa Bon Aire • 14 Juny: Cursa de la Campana de Vacarisses (novetat) • 4 Juliol: Cursa Festa Major de Terrassa • 11 Juliol: Cursa de Ca N’Anglada • 19 Juliol: Cursa Can Gonteres (novetat) • 29 Agost: Cursa Festa Major Matadepera • 20 Setembre: Cursa de les Dones (novetat)

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.