El web de TVE Catalunya recupera la sèrie “Història de l’esport català”

0
843

La sèrie va ser la primera que es va fer per capítols a Espanya sobre els esports

L’adreça on podeu trobar la sèrie: www.rtve.es/television/historia-esport-catala/
El web de TVE Catalunya recupera la sèrie “Història de l’esport català”, que es va emetre a TVE Catalunya als anys 70. Tots els seguidors dels esports poden recordar mitjançant els arxius audiovisuals de TVE Catalunya la història de molts dels nostres esports i esportistes.| “Història de l’esport català” es va emetre a TVE Catalunya als anys 70. Va ser la primera sèrie per capítols que es va fer a Espanya sobre aquesta disciplina. L’arxiu de TVE Catalunya la recupera ara en la seva totalitat, perquè podeu gaudir-la i conèixer les arrels de la majoria dels nostres esports. La sèrie és de 13 capítols i va estar guionitzada, produïda i realitzada per la secció d’esports dels SS. II. de TVE Catalunya. En el primer dels espais veiem imatges simulades de l’època dels inicis del tennis a Catalunya. També fotos dels primers tennistes catalans i diverses imatges de la construcció de les pistes de tennis de Pedralbes. Sobre la història de l’handbol a Catalunya podem veure imatges dels primers equips catalans i també del bar La Soca, on es va fundar el Club Sant Gervasi. Pel que fa a la vela, es poden veure entrevistes a regatistes que han obtingut medalles olímpiques en proves de vela d’algunes competicions i imatges del primer patí a vela a Badalona el 1926. En el capítol dedicat a les motocicletes es poden veure els inicis de les competicions motociclistes i declaracions dels pioners i de pilots espanyols de diferents èpoques. En un dels espais, es poden veure imatges d’esquiadors que inclou el procés de fabricació d’esquís i la pràctica d’aquest esport amb competicions disputades a La Molina durant els anys 40. I de l’hoquei sobre patins, imatges inèdites de la selecció espanyola. Entrevista a tres velles glòries de l’hoquei sobre com es jugava a hoquei amb disc. També podeu veure les històriques acrobàcies aèries a l’Aero Club Barcelona-Sabadell. Fotos de Jose Candudes els anys 20 i de l’Aero Club l’any 1931. En gimnàstica, s’ofereix la reconstrucció de la vida del gimnasta Joaquín Blume a través de la seva família. Us recordem també quan l’Estany de Banyoles era un lloc d’entrenament de rem i d’esquí nàutic. I un capítol sobre el “Centre Excursionista de Catalunya”, una de les entitats pioneres en la pràctica de l’excursionisme i altres esports de muntanya. Entrevistes i imatges retrospectives dels noms imprescindibles de la boxa catalana. L’ex-boxejador Jose Ferrand, “Perroti”, parla de les grans figures de la boxa catalana. Documental sobre la història de l’atletisme a Catalunya, a més de diverses proves atlètiques dels anys 60. Als capítols, que tenen una durada que oscil•la entre els 22 i els 30 minuts, també hi figura un reportatge sobre la història de l’Estadi Olímpic de Montjuïc i declaracions de persones preocupades per l’abandonament de les instal•lacions. L’adreça on podeu trobar la sèrie ‘Història de l’esport català’: www.rtve.es/television/historia-esport-catala www.rtve.es/arxiu

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.