El web de TVE Catalunya recupera la sèrie “Història de l’esport català”

0
662

La sèrie va ser la primera que es va fer per capítols a Espanya sobre els esports

L’adreça on podeu trobar la sèrie: www.rtve.es/television/historia-esport-catala/
El web de TVE Catalunya recupera la sèrie “Història de l’esport català”, que es va emetre a TVE Catalunya als anys 70. Tots els seguidors dels esports poden recordar mitjançant els arxius audiovisuals de TVE Catalunya la història de molts dels nostres esports i esportistes.| “Història de l’esport català” es va emetre a TVE Catalunya als anys 70. Va ser la primera sèrie per capítols que es va fer a Espanya sobre aquesta disciplina. L’arxiu de TVE Catalunya la recupera ara en la seva totalitat, perquè podeu gaudir-la i conèixer les arrels de la majoria dels nostres esports. La sèrie és de 13 capítols i va estar guionitzada, produïda i realitzada per la secció d’esports dels SS. II. de TVE Catalunya. En el primer dels espais veiem imatges simulades de l’època dels inicis del tennis a Catalunya. També fotos dels primers tennistes catalans i diverses imatges de la construcció de les pistes de tennis de Pedralbes. Sobre la història de l’handbol a Catalunya podem veure imatges dels primers equips catalans i també del bar La Soca, on es va fundar el Club Sant Gervasi. Pel que fa a la vela, es poden veure entrevistes a regatistes que han obtingut medalles olímpiques en proves de vela d’algunes competicions i imatges del primer patí a vela a Badalona el 1926. En el capítol dedicat a les motocicletes es poden veure els inicis de les competicions motociclistes i declaracions dels pioners i de pilots espanyols de diferents èpoques. En un dels espais, es poden veure imatges d’esquiadors que inclou el procés de fabricació d’esquís i la pràctica d’aquest esport amb competicions disputades a La Molina durant els anys 40. I de l’hoquei sobre patins, imatges inèdites de la selecció espanyola. Entrevista a tres velles glòries de l’hoquei sobre com es jugava a hoquei amb disc. També podeu veure les històriques acrobàcies aèries a l’Aero Club Barcelona-Sabadell. Fotos de Jose Candudes els anys 20 i de l’Aero Club l’any 1931. En gimnàstica, s’ofereix la reconstrucció de la vida del gimnasta Joaquín Blume a través de la seva família. Us recordem també quan l’Estany de Banyoles era un lloc d’entrenament de rem i d’esquí nàutic. I un capítol sobre el “Centre Excursionista de Catalunya”, una de les entitats pioneres en la pràctica de l’excursionisme i altres esports de muntanya. Entrevistes i imatges retrospectives dels noms imprescindibles de la boxa catalana. L’ex-boxejador Jose Ferrand, “Perroti”, parla de les grans figures de la boxa catalana. Documental sobre la història de l’atletisme a Catalunya, a més de diverses proves atlètiques dels anys 60. Als capítols, que tenen una durada que oscil•la entre els 22 i els 30 minuts, també hi figura un reportatge sobre la història de l’Estadi Olímpic de Montjuïc i declaracions de persones preocupades per l’abandonament de les instal•lacions. L’adreça on podeu trobar la sèrie ‘Història de l’esport català’: www.rtve.es/television/historia-esport-catala www.rtve.es/arxiu

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.