Santa Coloma estrena el Camp d’Atletisme Antonio Amorós La instal·lació, situada al parc de Can Zam,

0
3447

La instal·lació, situada al parc de Can Zam, ocupa un espai de 18.000 metres quadrats i es posarà en funcionament dilluns que ve, 23 de març Amb l’obertura del Camp d’Atletisme Antonio Amorós, dilluns que ve, 23 de març, Santa Coloma tindrà finalment un equipament per a la pràctica de l’atletisme amb unes característiques tècniques aptes per a competicions oficials. Una petició llargament reivindicada per les entitats d’atletisme de la ciutat i un dels objectius marcats pel govern de Núria Parlon en el pla d’acció municipal d’aquest mandat. El complex esportiu, situat al parc de Can Zam, ocupa un espai de 18.000 metres quadrats i està format per una pista reglamentària d’atletisme de 400 metres de corda amb vuit carrers; grades amb capacitat per a 500 persones; un edifici on s’ubiquen vuit vestidors per a grups, tècnics i jutges; diferents zones d’activitats per a diverses disciplines (salts d’altura, de perxa i de longitud, llançaments i sala de musculació) i altres espais complementaris com la cabina de ‘foto-finish’, la sala de megafonia o la infermeria.| El cost total de l’obra, que es va iniciar l’octubre del 2013, és d’aproximadament 3,5 milions d’euros finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell Català de l’Esport i la Diputació de Barcelona. La gestió del Camp d’Atletisme Antonio Amorós dependrà de l’Institut Municipal d’Esports i serà utilitzat pels tres clubs colomencs d’atletisme: la Unió Colomenca d’Atletisme (UCA), AD Running Vigía i CIESC Domingo Catalán amb un volum d’usuaris que setmanalment arribarà al voltant dels 700 atletes. Antonio Amorós ‘El galgo de Caudete’ Aquest equipament portarà el nom d’Antonio Amorós, figura cabdal de l’atletisme colomenc i que va ser conegut com ‘el galgo de Caudete’, la localitat d’Albacete on va néixer, encara que la seva trajectòria esportiva es va desenvolupar principalment a Catalunya. Amorós va dominar les distàncies de 5.000 i 10.000 metres a nivell nacional als anys 50, va ser sis vegades campió d’Espanya de cros i una vegada subcampió del Cros de les Nacions (Nantes, 1961), 70 vegades internacional, va acabar la seva carrera com a entrenador d’atletes a Santa Coloma. Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.