La barcelonina Irina Batyreva s’imposa als 100 km Villa de Madrid

0
1007

Campionat d’Espanya de 100 km 2015
Madrid, 08-03-2015
Tot i que en els primers kms la gallega Cristina Gonzàlez (recordwoman estatal femenina de 100 km) encapçalà la prova madrilenya, Batyreva, durant els primers 50 km, es dedicà a anar ampliant la ventatja respecte les seves rivals fins aconseguir un marge de 20min en els 50 km, passats en 4:17:08. Aquest parcial feia presagiar que milloraria la seva marca en 100 km obtinguda a França en els passats 100 km de Milhau on ocupà la segona plaça, darrera de la italiana Francesca Canepa. Durant els altres 50 km es limità a administrar i augmentar lleugerament (en 2 min) el coixí de minuts obtinguts en la primera meitat de cursa. D’aquesta manera, Irina Batyreva arribà a meta en 9:17:14, en front de les 9:39:28 de l’aragonesa Lourdes Chavarri. En tercer lloc entrà la brasilera Maria Jose Tomaz de Aquino (10:19:22). Chavarri fou la primera federada en acabar i, per tant, s’emportà el títol en categoria femenina de campiona d’Espanya de 100 km ruta; per segon cop: ja fou campiona el 2013.| Pel que fa als homes, la cursa fou guanyada pel madrileny Ludisvindo Romero, tot repetint la victòria del 2014. També fou qui s’adjudicà el campionat absolut d’Espanya de 100 km ruta. Tot i que inicialment varis atletes s’alternaren la primera posició (Manso i Canals), a partir del km 45, la cursa fou cosa de 3 atletes: Romero, Oscar Latorre i Juan Antonio Ballesteros. Per davant, sempre Romero, amb un marge de menys de 10min respecte la parella Latorre-Ballesteros. Aquest dos, molt junts sempre. Del km 50 al 80, Ballesteros per davant, i a partir, d’aquí, Latorre, amb més forces que els altres dos, decidí intentar la caça de Romero. I gairebé ho aconseguí: la cursa se li feu curta. Finalment, de més de 12 min que li portava al km 90, només una mica més de 2 minuts li permeteren a Ludisvindo emportar-se el títol (7:46:20). Els temps de Latorre i Ballesteros foren 7:49:00 i 7:55:04. Respecte als catalans, a part de la victòria d’Irina Batyreva, en homes, cal destacar la marca del lleidetà Ismael Guiu, 8:17:08, qui feu una bona retallada a la seva performance personal (8:41:27), la qual li permeté arribar en un meritori 7è lloc. Respecte als federats, Paris Canals, atleta de la UCA, amb problemes físics des del km 44, ocupà el 9è lloc al campionat estatal amb 9:11:08.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.