ZURICH MARATÓ DE BARCELONA: L’ELIT DE LA CURSA

0
607

La Zurich Marató de Barcelona rebrà com cada any, un grup d’atletes d’elit on hi destaquen en categoria masculina, un nombrós grup d’atletes africans amb corredors que acrediten marques de 2.07 hores (dos kenyans, Lawrence Kimayo i Abraham Too, i dos etíops, Bekana Daba i Teferi Balche), així com una desena més d’aspirants a finalitzar la cursa a l’Avinguda Mª Cristina amb un crono inferior a les 2.h10’ en categoria masculina, i de les 2h30’ en categoria femenina.| Entre el nombrós grup d’elit hi figuren vuit noms d’homes i una dona que ja saben què és guanyar una marató, la majoria el 2014: Turin, Reims, Luxemburg, Kosice, Tiberias, Istanbul, Porto, Castelló, Serengueti, Eldoret i també Barcelona. Casi una desena de guanyadors per una marató que a priori presenta la llista de sortida més competitiva i de més qualitat dels últims cinc anys. Tot un espectacle atlètic amb més de 19.000 inscrits, que arrancarà a les 8.30 del matí del proper diumenge 15 de març i es podrà seguir en directe per TV3 i streaming. El rècord del circuit de Jackson Kotut (2.07.30) torna a estar en perill per la densitat i qualitat dels participants. Un registre inferior a 2.07 a Barcelona significaria per qualsevol dels contendents el poder recórrer l’ asfalt de Nova York o Berlín la pròxima tardor. El ritme amb el que es vol afrontar la cursa, per sota dels 64 minuts a la meitat del recorregut, és ambiciós ja que la part final del circuit és més ràpida. Tant Kotut el 2010 com Levi Matebo el 2011 van córrer per damunt dels 64 la primera meitat i van volar per sota dels 63 en la segona. Un segon grup de llebres serà l’encarregada d’acompanyar a Carles Castillejo amb un pas per la Mitja Marató d’ un minut més lent que el primer grup, és a dir en 65 minuts. El corredor olímpic arrancarà la prova juntament amb el seu inseparable company Nacho Cáceres, amb l’objectiu d’aconseguir un bon resultat, un bon lloc i potser el seu primer sub- 2.10, amb el que remataria la seva carrera com a maratonià professional, a casa i seguit per televisió en directe. Mitja dotzena d’atletes kenyans i etíops prendran la sortida amb marques i objectius semblants als de l’espanyol. Els tres debutants en categoria masculina, amb tota probabilitat pujaran també al tren dels 65 minuts a mig camí. En dones destaca el debut maratonià d’una llegenda en marxa espanyola, María Vasco, l’ atleta catalana medalla olímpica a Sidney 2.000 en l’ especialitat de 20K. I la tornada de la guanyadora de l’edició anterior a Barcelona (amb 2h.32m.26s), la kenyana Frashiah Nyambura Waithaka amb l’objectiu de repetir victòria amb un registre per sota de 2.30.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.