Núria Picas es corona a la Transgrancanaria

0
733

L’atleta repeteix victòria en l’exigent prova de 125km i 8.500m de desnivell positiu que s’ha disputat avui a l’illa de Gran Canària Amb un temps de 16h55’ Picas no ha donat opcions a les seves rivals i es penja la primera victòria de la temporada en una cursa que forma part del circuit Ultra Trail World Tour “Ha estat una cursa molt intensa, llarga i dura. He anat bé durant bona part de la cursa tot i que també he tingut moments molt durs. He d’agrair tot el suport i els ànims dels espectadors canaris, en moments difícils són ells que et fan avançar”, explicava Núria Picas| Núria Picas guanya per segon any la Transgrancanaria. Aquesta exigent ultra marató, que es disputa a l’illa de Gran Canària, recorre 125km acumulant fins a 8.500m de desnivell. La prova forma part de l’Ultra Trail World Tour, un conjunt de curses emblemàtiques al voltant del món, totes elles de més de 100km. La Transgrancanaria és la primera prova del circuit en terres europees, de manera que un bon grapat d’atletes d’elit del vell continent han acudit a la cita amb la intenció de sumar punts per optar al títol. Després de la victòria aconseguida en aquesta prova l’any passat Picas partia com una de les favorites. Malgrat tot Picas avisava abans de la cursa que no arribava al 100% de forma, i que tindria que lluitar contra grans rivals. I així ha sigut. La llista de sortida estava farcida de grans guanyadores de curses per muntanya. Cap d’elles però ha aconseguit superar Picas que en una nova exhibició ha parat el cronòmetre en 16h55’. “Estic realment molt satisfeta amb aquesta victòria, que no sabia si podria tornar a aconseguir ja que no arribava al 100%. No sé si ho hauria pogut aconseguir sense el suport de la gent de Canàries. Amb el seu suport i els seus ànims m’han empunyat en els moments més durs”, explicava Picas. La prova va arrancar la nit de divendres a les 11h des d’Agaete, al nord de l’illa. Des d’allà, 125km que han portat als atletes a recórrer l’illa fins al seu extrem sud, amb meta a la platja de Maspalomas. Trams tècnics que passen per trams mítics com el Roque Nublo o el Pico de las Nieves, el punt més alt del recorregut a 1.938m. Una prova dura, combinada a més amb un enemic comú per molts corredors: la calor. Els mercuris marcaven temperatures al voltant dels 25 graus durant el dia d’avui. A la nit, però, els atletes han hagut de lluitar contra el vent i la calina. Molts corredors s’han vist sorpresos per aquestes condicions meteorològiques i s’han vist obligats a abandonar. No ha estat el cas de Picas, que es concentrava a la sortida de la cursa, i arrancava amb el grup líder. En els primers kilòmetres s’ha quedat amb el grup de les cinc primeres corredores i explicava“Una de les meves avantatges en aquesta cursa és que em conec bé el recorregut i sé que és molt exigent. Per això era important sortir poc a poc, i veure quines sensacions tenia. Ben aviat vaig veure que em trobava bé i que podria començar a lluitar”. A Altavista, l’avituallament del kilòmetre 27, Picas ja hi arribava líder. Eren gairebé les tres del matí. Durant les següents hores Picas es concentrava en assegurar una avantatge amb les seves rivals. Segons explicava: “He anat bastant ràpid al principi de la cursa perquè em trobava molt bé. Durant la nit he gaudit molt, portava un ritme molt alegre i em trobava molt bé. Per mi la temperatura era ideal i he anat sumant kilòmetres”. Arribava a Teror (km 56) amb molta distància respecte les seves rivals. De fet, arribava en aquest punt amb 30’ de diferència respecte l’any passat. Aquest ritme intens li ha portat complicacions en el primer tram de la cursa: “Ha estat en aquest punt on m’he trobat malament, he tingut una baixada de rendiment inesperat i la veritat és que m’ha costat molt gestionar la cursa des d’allà fins al final”. Una mica més recuperada, els primers raigs de sol rebien a Núria Picas en la pujada cap a Cruz Tejeda. Des d’allà havia de començar les parts emblemàtiques de la cursa; el Roque Nublo i el Pico de las Nieves. En aquest darrer punt, al kilòmetre 84, Picas tenia 22 minuts d’avantatge sobre la segona corredora, i enfilava líder cap a Maspalomas. Abans, li faltaven encara els darrers quaranta quilòmetres, on calia lluitar. A Tunte (kilòmetre 94) Picas hi arribava tocada, però sense defallir: “He hagut de lluitar i fer un esforç molt gran per aconseguir mantenir el liderat. En molts moments m’ha passat pel cap abandonar, però he aconseguit sobreposar-me i anar avançant, posant-me petits reptes cada vegada”. Finalment, l’experiència i el talent de Picas han quedat demostrats quan, després de 16h55’, creuava la línia de meta a l’extrem sud de l’illa. En arribar, Picas somreia i explicava: “Estic molt satisfeta amb la cursa, tot i que encara no he assimilat què significa per a mi. Ha estat dur i molt intens, però me’n vaig contenta amb aquesta victòria i a seguir pensant en les properes curses d’aquesta temproada” Aquesta victòria és sens dubte un excel·lent inici de temporada per a Picas, que presenta, de nou, candidatura al títol de l’Ultra Trail World Tour.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.