BARCELONA BAT TRES RÈCORDS MUNDIALS

0
606

Florence Kiplagat torna a passar a la història superant el seu propi rècord establert fa un any en la eDreams Mitja Marató de Barcelona. La corredora kenyana bat el rècord del món femení en mitja marató creuant la meta en 65.09 i al mateix temps, bat els rècords del món pel pas del km 15 i km 20. En categoria masculina s’imposa el suïs Tadesse Abraham. Barcelona 15-02-2014- Puntualment a les 8.45h d’aquest matí i sota un cel ennuvolat i una temperatura de 10ºC, s’ha donat la sortida de la 25ª edició de la eDreams Mitja Marató de Barcelona. Una edició que ha batut rècord de participants, amb més de 15.000 corredors inscrits, un 30% de participació estrangera i un 25% de participació femenina.| Amb un cartell d’atletes d’elit encapçalat per la recordwoman Florence Kiplagat, qui fa un any en aquesta mateixa cursa batia el rècord mundial en Mitja Marató femení, l’expectació per veure si era capaç de superar la seva pròpia marca, estava servida. Kiplagat sortia a bon ritme acompanyada per les llebres Marc Roig i Ezequiel Kipchichir, qui passaven el pas del km 5 en 15.38. Amb bones sensacions des del començament, la corredora seguia a ritme de rècord creuant el km 10 en 31.01, 12 segons més ràpid que fa un any. Florence passava a la història al creuar el km 15 en 46.13. Kiplagat s’ha mostrat intractable i a ritme de rècord, creuava el km 20 en 61.53, segon rècord mundial del dia. L’últim quilòmetre i amb el públic del Passeig Pujades entregat i completament desbordat d’emoció per la gesta de la corredora kenyana, ha viscut el moment de glòria del dia, quan Florence Kiplagat creuava la línia de meta en un històric 65.09, nou rècord mundial femení en Mitja Marató. Florence Kiplagat: “Al km 11 he vist que podria fer rècord. Prèviament pensar que podia fer el rècord pel pas pel km 15, m’hagués estat suficient, ja que estic preparant el rècord del món en marató. He hagut de parar dues vegades i recuperar-me una mica. Al km 20 m’han dit que anava en temps de rècord i he pensat, què dimonis passa, no m’ho puc creure… Quan faltaven uns metres el meu entrenador m’ha cridat, Vinga ! ho pots fer ! I m’he dit, doncs som- hi !!! Ha sigut increïble, també el fet d’anar a aquest ritme, com els elit masculins ha sigut brutal, fantàstic! Gràcies Barcelona per fer-ho possible!“ Han completat el pòdium la irlandesa Elizabeth Lee en segona posició i un temps de 1.14.06 i la suïssa Charlotte Karlsson, en tercer lloc i una marca de 1.15.25. La primera espanyola en creuar la meta ha sigut la corredora barcelonina María Vasco del C.A. RUNNERS TARRAGONA, amb un crono de 1.21.43. En categoria masculina, un cartell d’atletes amb noms tant prestigiosos com Emmanuel Mutai, segona millor marca mundial en Marató o Abel Kirui, doble campió mundial, sortien des de la primera línia de cursa. Un grup format per 6 corredors s’han posicionat des de ben aviat com a caps de cursa, creuant el km 10 en 29.06. Ja en el km 15, el suïs d’origen guineà Tadesse Abraham, es posicionava líder passant en 43.27. Sense abandonar aquesta posició fins al final, s’ha proclamat campió de la 25ª edició de la eDreams Mitja Marató de Barcelona, amb un temps de 60.42. Tadesse Abraham: “Estic molt content d’haver guanyat, però també d’haver aconseguit la meva millor marca personal. El circuit de la eDreams Mitja Marató de Barcelona, és molt ràpid i agraït, fantàstic per fer bones marques. Ja penso en tornar a fer aquesta cursa el proper any”. El pòdium masculí l’han completat els etíops Getu Feleke, qui creuava segon amb un temps de 60.45 i el seu compatriota Azmeraw Mengistu en tercera posició i un temps de 60.48. El primer espanyol en creuar la meta ha sigut Marcos Sanza Arranz, amb un temps de 65:09.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.