Cros per a atletes… i espectadors

0
507

Aquest matí de diumenge s’ha celebrat a Mataró el Campionat de Catalunya de Cros individual i per clubs en totes les categories, llevat de les de veterans i cadets que es van fer diumenge passat a Caldes de Malavella. Els Lluïsos de Mataró es bolquen en l’organització del campionat d’una manera encomiable. Tenen un circuit agraït i ben dissenyat, amb moltes opcions per cadascuna de les categories i les distàncies. I hi posen mitjans i personal suficient.| Ja fa unes quantes edicions que hi acudeixo com a pare d’atleta. I a cada edició hi ha una millora o altra en l’organització. Enguany, per exemple, el pòdium estava molt més ben situat i més ben muntat, i els atletes havien d’anar a la cambra de requeriments i d’allí un jutge els acompanyava a la línia de sortida. Les curses s’han iniciat de manera ordenada i a l’hora prevista. Tanmateix, m’ha semblat que el zel organitzatiu ha causat tres pegues, una que ha afectat els atletes, i dues que han afectat les possibilitats dels espectadors de seguir les curses. En una cursa de cros, el més normal és que els atletes puguin reconèixer el circuit abans de la cursa. Això causa enrenou i no és gaire lògic veure en un mateix circuit corredors que competeixen i d’altres que tan sols escalfen, però és habitual veure-ho. Els organitzadors de Mataró han optat per prohibir-ho del tot. És una opció, segurament bona. Però, crec que se’ls ha anat la mà quan no han deixat recórrer el circuit quan encara el campionat no havia ni començat. Les altres dues pegues les trobo més greus i crec que haurien de mirar de resoldre-les. El circuit és bonic, però com a espectador es fa molt difícil de seguir els atletes perquè hi ha dues zones en què s’allunyen molt de la sortida i l’arribada. I, a més, enguany han bloquejat la zona d’arribada de manera que no es podia accedir a la recta final. Això, a banda d’impedir situar-s’hi per poder animar o donar un darrer consell en l’esprint final, ha provocat un embús de pares i corredors a la zona de meta, especialment en les curses de les categories inferiors en què el nombre d’atletes inscrits ha estat nombrosíssim. Els organitzadors ho han volgut resoldre a còpia de crits i empentes i posant-hi més tanques, cosa que ha empetitit encara més l’espai disponible per a rebre els herois de cadascú. Els Lluïsos de Mataró i la Federació Catalana d’Atletisme fan un bon campionat de Catalunya de cros. Però, en properes edicions, haurien de pensar també en els pares – espectadors i fer que puguin seguir els fills en tot el circuit i els puguin animar a la recta final. Si en tots els cros és possible, sense que a l’arribada hi hagi cap col·lapse, en el de Mataró també ho hauria de ser.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.