El Jaafari i Becerra s’imposen en la Mitja Terrassa

0
743

Un segon de temps ha evitat El Jaafari igualés l’actual rècord de la Mitja Marató de Terrassa, en mans de Nacho Caceres. L’atleta del Club Lleida ha creuat línia de meta en primera posició amb un crono d’1:03:56. En categoria femenina victòria en solitari de Janeth Becerra. En la Cursa Santi Centelles, de 5 km, victòria per Ruben Castro i Judit Rovira.| Terrassa torna a acollir una nova edició de la seva Mitja Marató, la setzena, celebrada paral·lelament amb la desena Cursa Popular Santi Centelles de 5 km. Sota l’organització de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, ha estat tot un èxit quant a participació, uns 3.500 atletes inscrits, als quals es van sumar un important nombre de corredors-res sense inscripció, i la important assistència de públic, present tant en la zona de sortida i “village”, on es van organitzar diferents activitats, com l’actuació dels castellers, el trabucaires de Terrassa, sardanes i la presència del Dj Aleix Foul, com al llarg del circuit. La mascota de la Mitja també va donar suport als atletes participants. Nombroses autoritats de la ciutat, encapçalada per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, patrocinadors i representants tant d’entitats esportives com culturals de la ciutat van estar presents durant aquesta matinal esportiva que es va convertir en una festa de l’esport de la nostra ciutat. La Mitja Marató A les 10 hores es donava el tret de sortida a la setzena edició de la Mitja Marató de Terrassa amb més de 2.000 participants. Des del seu inici, Abderrahim El Jaafari va liderar la cursa marcant un important ritme que feia preveure la possibilitat, com a mínim, d’igualar o superar el rècord de la cursa, en mans d’un altre dels participants, Nacho Cáceres que, per un segon, manté el rècord de la cursa. Durant els primers quilòmetres de la cursa, tres corredors es van distanciar de la resta de participants, El Jaafari, Carles Castillejos i Nacho Caceres iniciaven la seva escapada, però als 5 kms de cursa, el fort ritme d’El Jaafari i Carlos Castillejos deixaven al tercer classificat, Nacho Cáceres, uns metres per darrere que ja no recuperaria. Restaven 16 quilòmetres per cobrir el traçat de la cursa i dos atletes capdevanters, El Jaafari i Castillejos, en solitari, lluitaven pel primer lloc del pòdium. Els dos atletes van protagonitzar una emocionant i espectacular cursa. Tot i que El Jaafari no va abandonar en cap moment de la carrera el lideratge, Castillejos va lluitar fins al darrer moment de la prova, superant en diverses ocasions la important distància respecte al líder que en determinats moments va semblar que Castillejos es despenjava molt d’El Jaafari. Ritme quasi de rècord La important lluita que van mantenir els dos primers classificats, va marcar un extraordinari ritme de cursa que es va quedar només a un segon d’igualar el rècord que manté Nacho Cáceres amb un temps d’1:03:55. Els parcials marcats per El Jaafari i Castillejos van aixar l’expectació per la possibilitat d’establir un nou rècord en la disputa d’aquests 21km. Fins als primers 5km. de cursa tres atletes molt igualats: El Jaafari (14:45). Castillejos (14:45) i Càceres (15:00). El següent parcial, als 10km., els dos primers classificats, més distanciats de Càceres, a dos segons, van marcar un temps de 30:22 El Jaafari i 30:23 Castillejos. El Jaafari va augmentar la seva diferencia amb Castillejos en el parcial dels 15km., 45:29 danvant els 45:32 de Castillejos. Una distància que augmentaria en el darrer parcial de la cursa, al km.20, a 1 del final, el crono del líder 1:00:39, el segon classificat 1:00:44. Becerra s’imposa en categoria femenina En categoria femenina, es va imposar de forma clara l’atleta Janeth Becerra, que va creuar meta a més de 4 minuts de la seva seguidora, Inna Lebedieva. Els primers 5 quilòmetres de la cursa, en categoria femenina, va ser molt igualat per part de les quatre primeres classificades. Una de les atletes favorites i aspirants a la victòria final, Vanesa Veiga liderava la cursa, amb un parcial de 18 minuts, a 28 segons de la seva perseguidora la corredora Janeth Becerra i, a més d’un minut de Rovira i Lebedieva, que anaven tercera i quarta classificada respectivament. Veiga va mantenir el seu lideratge fins a la meitat de la cursa, en el km. 10 marcava un crono de 0:38:14 davant el 0:38:45 de Becerra. Lebedieva i Rovira, a mes distància de les dues primeres corredores, es disputaven la tercera i quarta plaça, amb un temps de 0:40:02 Lebedieva superava en quatre segons a Rovira. A partir d’aquest quilòmetre, Veiga va començar a baixar el seu ritme en favor de Becerra que buscava sentenciar la cursa el més ràpid possible. En el km. 15 Becerra ja ocupava el liderat femení amb un parcial de 0:57:04 i iniciava el seu distanciament de la resta de participants en concret de la seva rival en aquest punt de la cursa, Veiga, que marcava un parcial de 0:57:23, a més de dos minuts de la tercera i quarta classificada. A partir d’aquest punt quilomètric de la cursa es va iniciar l’escapada en solitari de Janeth Becerra, mentre que Veiga anava perdent el ritme de carrera que va propiciar que Lebedieva i Rovira passessin per davant seu en el quilòmetre 20 de cursa on Becerra ja va mostrar el seu domini en solitari, amb un parcial d’1:15:55, seguida, a quasi 4 minuts de Lebedieva amb un temps d’1:19:44, Roviera 1:20:06 i Veiga 1:21:41. Per aquest ordre van creuar la meta les primeres classificades, a pesar que Becerra va augmentar la seva distància amb la segona classificada, Inna Lebedieva, en més de 4 minuts. Classificacions finals 16 Mitja Marató de Terrassa Categoria Masculina 1.- Abderrahim El Jaafari 1:03:56 Club Lleida 2.- Carles Castillejo 1:04:05 ADIDAS 3.- Nacho Cacere 1:08:13 Cárnicas Serrano 4.- Radouane Nour 1:09:57 CAN ONOBIAS 5.- Just Sociats 1:10:12 6.- David Guillamet 1:11:12 Slop.Cat 7.- Xavi Garcia 1:11:26 AE. Blancafort 8.- Benito Ojeda 1:11:34 9.- Arnau Sugrañes 1:12:01 AE. Blancafort 10.- Pablo Rodriguez 1:12:12 C.A. Salamanca Categoria Femenina 1.- Janeth Becerra 1:20:03 Slop.Cat 2.- Inna Lebedieva 1:24:09 3.- Anna Rovira 1:24:44 Team Calella 4.- Vanesa Veiga 1:27:45 ADIDAS 5.- Dolça Olle 1:29:25 Ronhill Team 6.- Carmen Ballesteros 1:29:30 7.- Lola Espinosa 1:31:00 Nemràpid Running 8.- Marta Busquets 1:31:05 C.A. Avinent Manresa 9.- Núria Díaz 1:32:48 Indeêndent 10.-Laura Vílchez 1:33:30 Slop.Cat Classificació Equips Categoria masculina 1.- A.E. Blancafort Categoria Femenina 1.- Slop.Cat Sabadell Classificacions atletes locals Categoria masculina 1.- Radouane Nour 2.- Just Sociats 3.- Marc García Categoria femenina 1.- Carmen Ballesteros 2.- Lola Espinosa 3.- Maria Ruiz La Santi Centelles (5 km.) A les 10’15 hores es va donar la sortida de la cursa petita, la desena edició de la Cursa Popular Santi Centelles de 5 km. Uns 1.500 participants van prendre la sortida on la victòria va ser, en categoria masculina, per Rubén Castro i en féminas Judit Rovira. La cursa va estar molt igualada entre els dos primers classificats, només 2 segons van donar la victòria a Rubén Castro davant de Javier Ojeda que van mantenir una disputada lluita durant tot el recorregut de la cursa. Castro va marcar un temps final de 14.53 davant els 14:55 de Javier Ojeda. La tercera posició va estar per Enric Vila que va creuar la línia de meta amb un crono de 15:13. En categoria femenina la victòria clara per la guanyadora de la cursa Judit Rovira que va liderar la cursa des del seu inici. Rovira va cobrir els 5km. amb un temps de 18:32, seguida de Sandra Martínez que va marcar un crono de 19:02. La tercera classificada, Beatriu Bosch, va finalitzar la carrera amb un temps de 20:15. Classificació final 10 Cursa Popular Santi Centelles (5km.) Categoria masculina 1.- Rubén Castro 14:53 2.- Javier Ojeda 14:55 3.- Enric Vila 15:13 U.A. TERRASA 4.- Lahcen Harbil 15:44 U.A. TERRASSA 5.- Toni Fernández 16:09 CALIFORNIA SPORTS 6.- Mohamed Saffar 16:14 7.- Jordi Muela 16:29 C.N. TERRASSA 8.- Albel Ortega 16:50 Sensocar Running Team 9.- Diego García 16:52 CALIFORNIA SPORTS 10.-Andrés Carrasquer 17:00 Categoria femenina 1.- Judit Rovira 18:32 A.E. Blancafort 2.- Sandra Martinez 19:02 C.N. TERRASSA 3.- Beatriu Bosch 20:15 C.N. TERRASSA 4.- Silvia Vila 20:34 CALIFORNIA SPORTS 5.- Julia Breiz 20:52 TRIATHLONBCN 6.- Sandra Bonavila 20:52 I Run With Leiva 7.- Carla Dominguez 21:12 Club Esportiu Cros Matadepera 8.- Lourdes Masip 21:26 9.- Esther Montosa 21:39 Slop.Cat 10.- Hanna Badia 21:41 De nou, èxit de participació i públic assistent a la matinal atletica celebrada a Terrassa amb la disputa de la setzena edició de la Mitja Marató de Terrassa i la desena Cursa Popular Santi Centelles, organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa. Un esdeveniment esportiu que torna a situar-se com a referent en el calendari de curses atlètiques, no només pel seu elevat número de participació sinó també per l’important seguiment i suport de seguidors durant la celebració d’ambdues curses. I de la mateixa forma que en edicions anteriors, la col·laboració de voluntaris, serveis sanitaris i policia municipal, han fet possible el bon desenvolupament d’aquesta important prova atlètica.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.