BBVA i diverses entitats de Sabadell organitzen el Gran Recapte per a la dignitat de les persones

0
607

BBVA i l’Associació Sant Silvestre de Sabadell són els promotors de la iniciativa adreçada a Rebost Solidari, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell i nombroses empreses, entitats i associacions de la ciutat.
L’objectiu de la campanya és recollir productes d’higiene i de neteja de la llar per als beneficiaris dels serveis del Rebost Solidari És la primera vegada que s’inicia una campanya d’aquest tipus, tant a Sabadell com a Catalunya La culminació de la campanya tindrà lloc durant la cursa BBVA La Nostra. Cursa solidària de Cap d’Any de Sabadell, moment en què es farà entrega del total recaptat a Rebost Solidari.| Durant el mes de desembre, les oficines de la zona Sabadell de BBVA i diferents espais cedits per entitats esportives, municipals i econòmiques de la ciutat, es convertiran en punts de recollida de productes d’higiene personal i de la llar per als usuaris del Rebost Solidari de Sabadell. L’objectiu és recollir el que anomenen “lots bàsics d’higiene”, composats per xampú o sabó del cos, lleixiu, rentavaixelles a mà i detergent de rentar la roba. Els productes recollits es donaran al Rebost Solidari durant la fira del corredor de BBVA La Nostra. Cursa solidària de Cap d’any de Sabadell Per subsistir amb un mínim de confort i salut, totes les persones necessitem tenir cobertes les necessitats bàsiques d’alimentació i d’higiene tant a la llar com personal. La nutrició i la higiene van unides, i la manca o la insuficiència d’una d’elles, afavoreixen la cronificació de la pobresa i, per tant, aboquen a l’exclusió social. Fa molts anys que la societat es preocupa perquè els seus conciutadans tinguin aliments per sobreviure però, n’hi ha prou? Arrel d’aquesta reflexió, BBVA i l’Associació Sant Silvestre de Sabadell han promogut el 1r Gran Recapte de productes d’higiene personal i de la llar de Sabadell. Aquesta iniciativa és pionera tant a la ciutat com a nivell de Catalunya. Avui han presentat la campanya el director de zona Sabadell de BBVA, Aureli Balaguer; el tinent d’alcalde de Presidència i regidor d’Esports, Josep Ayuso; la tinenta d’alcalde de Serveis Socials, Marta Farrés; Aleix Muñió, de l’Associació Sant Silvestre i Guillermo Wilches, president del Rebost Solidari de Sabadell. En nom del BBVA, Aureli Balaguer ha comentat que “la idea va sorgir arrel del recapte d’aliments que es va fer a les nostres oficines de la zona el mes de juliol per garantir els esmorzars dels infants de famílies beneficiàries del Rebost Solidari un cop acabada l’escola. El Rebost Solidari ens va comentar la importància i necessitat dels productes que ara ens proposem recollir i no hem parat fins que hem pogut concretar una acció com la que presentem avui”. En nom de l’Ajuntament de Sabadell, la tinenta d’alcalde, Marta Farrés, ha comentat “que tenim un problema com a país i és responsabilitat primera de les institucions i els governs combatre la pobresa. No ens podem permetre que hi hagi famílies sense ingressos”. Així mateix, ha volgut posar en valor que malgrat la crisi econòmica, “no tenim crisi de solidaritat ni de valors. Sempre hi ha ciutadans i ciutadanes, entitats i associacions que responen davant una situació”. Guillermo Wilches, president de Rebost Solidari de Sabadell ha volgut agrair la seva tasca a tots aquells que fan possible aquest projecte. “Per al Rebost és una experiència molt positiva anar comprovant com són moltes les persones que treballen amb voluntat de servei i com aquesta actitud es contagia. Sabem que el que fem no és la solució al problema però sí és un suport”. Així mateix, ha destacat la satisfacció de “saber que podem seguir creant nous camps d’acció per a la dignitat de les persones”. Per la seva part, el representant de l’Associació Sant Silvestre de Sabadell, Aleix Muñió, s’ha mostrat molt orgullós i agraït “que la cursa BBVA La Nostra sigui el tancament d’aquesta campanya. Gràcies al fet solidari, la cursa es catapulta com un esdeveniment que va més enllà d’una prova esportiva, consolidant-se com tot un treball de vinculació amb la ciutat, que de fet des d’un principi ha estat el nostre objectiu”. Després de l’èxit de la campanya de recollida d’aliments que promou la Fundació del Banc dels Aliments de Catalunya fa uns dies, la ciutat es proposa recollir productes de neteja personal i de la llar, per garantir unes mínimes condicions d’higiene a les famílies beneficiàries del Rebost Solidari. Poder-se garantir una bona higiene a un mateix i a la família, permet generar una autoconcepció més favorable i afrontar el dia a dia amb molta més seguretat i autoestima. El lot bàsic d’higiene Els organitzadors han establert un lot bàsic per família que consta de un xampú o sabó pel cos, lleixiu com a netejador de la llar, rentavaixelles per rentar els plats a mà i detergent de rentar la roba. Aquests són els productes que volen poder garantir a les 2.356 famílies beneficiàries directes del servei, però gràcies a les gestions amb diverses empreses que es dediquen a la fabricació i producció de productes d’aquest tipus, es podran oferir d’altres productes com desodorants o netejadors de la llar, entre d’altres. Els punts de recollida i la implicació del teixit associatiu de la ciutat Totes les oficines de la zona Sabadell de BBVA, que inclouen 13 poblacions (Badia del Vallès, Barberà, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Lliçà d’Amunt, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Sabadell, Sant Feliu de Codines, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana i Sentmenat), seran punts de recollida durant tot el temps que duri la campanya, però a més, nombroses entitats i clubs esportius de la ciutat s’han volgut sumar a la iniciativa. Trobarem punts de recollida al Club de Tennis Sabadell, al Cercle Sabadellès, a la Unió Excursionista de Sabadell i al Club Natació Sabadell. La pista de gel de Sabadell (Pg. De la plaça Major), ofereix un dia per patinar de forma gratuïta (l’11 de desembre de 17 a 21h) per a totes aquelles persones que portin un lot bàsic de productes a la pista de gel. Els pavellons municipals també es convertiran en punts de recollida durant els dies de la campanya. BBVA i la Cambra de Comerç de Sabadell, alhora, s’ha convertit en interlocutores de diverses empreses que es dediquen a la salut i higiene per tal d’obtenir productes per sumar a la campanya. Empreses com KH Lloreda, Byly o Proder també contribueixen en aquesta iniciativa aportant productes com desodorants, crema de mans, entre d’altres productes dels que distribueixen i fabriquen. La important implicació dels voluntaris Aquesta campanya no seria possible sense la implicació de tot un seguit de voluntaris que col·laboraran tant en els punts de recollida com en la preparació dels lots per a les famílies ateses pel Rebost. Els voluntaris són empleats en actiu de la zona Sabadell del BBVA (que sumen ja més de 100 persones), així com membres de l’Associació de Jubilats de Caixa Sabadell, voluntaris de l’Oficina del Voluntariat de BBVA, voluntaris de l’Associació Sant Silvestre de Sabadell i voluntaris habituals de Rebost Solidari. Per quart any consecutiu, la plaça de la creu alta de Sabadell es convertirà en el punt de sortida de BBVA La Nostra. Cursa Solidària de Cap d’any. La cursa esdevindrà enguany el punt culminant del recapte per a la dignitat. En concret, 6€ del cost d’inscripció de cada corredor es destinaran a l’aportació de productes d’higiene personal i de la llar, així com el cost íntegre de la inscripció de la cursa infantil (3€ per corredor), que també es destinaran a la campanya. Cal destacar el suport de Fira Sabadell cedint diferents espais per a la logística i gestió tant dels lots de productes com de la fira del corredor de BBVA La nostra. Cursa solidària de Cap d’any. Serà en aquest recinte on els dies 29, 30 i 31 de desembre se celebri la fira del corredor en la que es farà entrega a Rebost Solidari dels productes recollits durant tot el mes. Dades bàsiques: 1er. Gran Recapte per a la Dignitat de les Persones Del 5 al 30 de desembre de 2014 Lot bàsic: xampú o sabó del cos, lleixiu, rentavaixelles a mà i detergent per la roba Punts de recollida: oficines de BBVA zona Sabadell, Club de Tennis Sabadell, Club Natació Sabadell, Cercle Sabadellès, Unió Excursionista de Sabadell, Pista de Gel de Sabadell, Pavellons municipals de Sabadell Més informació: lanostra.cat Organitzadors: BBVA, Associació Sant Silvestre de Sabadell, Rebost Solidari i Ajuntament de Sabadell Col·laboradors: Fira Sabadell, NICE (Pista de Gel de Sabadell), Club de Tennis Sabadell, Club Natació Sabadell, Cercle Sabadellès, Unió Excursionista de Sabadell, Pista de Gel de Sabadell, Cambra de Comerç de Sabadell Empreses patrocinadores: KH Lloreda, Proder i Byly Equip de Voluntaris: Associació de jubilats de Caixa Sabadell, Oficina del Voluntariat de BBVA, voluntaris de BBVA La Nostra, voluntaris de Rebost Solidari, empleats en actiu de BBVA

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.