SAMIR TAMANG I ANNA COMET GUANYADORS DE LA EVEREST TRAIL RACE 2014

0
585

La 4a edició de la Everest Trail Race s’ha completat amb èxit una vegada més. Han estat sis etapes per la zona del Solokhumbu del Nepal, amb un recorregut de 160 km. i un desnivell acumulat de gairebé 30000 m., en què -a part dels esforçats corredors- els protagonistes han estat les gents i la bellesa natural del Nepal, amb l’Everest, el Lhotse, l’Ama Dablam … com majestuosos testimonis.| Una trentena de participants de països com els Estats Units, Nepal, Portugal, Suïssa, Espanya, Mèxic, Regne Unit, Austràlia i Nova Zelanda, entre d’altres, han viscut en una estreta companyonia durant les sis etapes de la Everest Trail Race 2014, compartint esforç, patiment, alegries, desànims i emocions a flor de pell. Una vegada més ha estat una cursa d’experiències col·lectives, en què els valors humans s’han posat de manifest. Entre els que han finalitzat les sis etapes és una impressió generalitzada que no ha estat “únicament” una prova de fortalesa física i mental a la qual s’han sotmès, sinó una experiència vital que els marcarà de per vida. En el vessant esportiva, el corredor nepalès Samir Tamang (ADEAVENTURA – ANNAPURNA TREKS) ha vençut en la categoria masculina amb un temps de 20h38’45” i la corredora catalana Anna Comet (DINAFIT – PROVETSA) en la categoria femenina amb un temps de 26h46’43”. Tots dos han dominat clarament la cursa, guanyant les sis etapes. Completen el podi masculí l’altre corredor nepalès Phudorjee Lama Sherpa (ADEAVENTURA – ANNAPURNA TREKS) amb un temps de 20h59’12”, i el corredor basc Zigor Iturrieta (COMPRESSPORT), amb 23h54’07”. El britànic James EACOTT (TRI MEETS TRAIL) ha estat quart amb 26h05’26”, i el corredor català Marc Serra (MASCARELL-SERRA) ha estat cinquè amb 28h00’17”. En la categoria femenina, la corredora britànica Kerry Sutton (TRI MEETS TRAIL) ha obtingut el segon lloc amb 30h23’13 ”; la nepalesa Yangdi Lama Sherpa (ADEAVENTURA – ANNAPURNA TREKS) ha quedat tercera amb 32h54’33 ”, la corredora catalana Montse Pereira (X-BIONIC) ha quedat en quart lloc amb 34h39’41”, i la també catalana Pilar Caixach (COSES DE MUNTANYA) ha quedat en un meritori cinquè lloc amb 37h17’52”. A part dels incontestables campions d’aquesta edició, mereixen reconeixement tots i cadascun dels corredors que han creuat la meta final de Lukla, la qual cosa ja es pot considerar mèrit suficient, ja que potser aquesta cursa no sigui la més llarga, però sens dubte se la pot considerar una de les més dures de totes les curses de muntanya per etapes existents avui dia en el circuit internacional.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.