FLORENCE KIPLAGAT, TORNA ON VA FER HISTÒRIA

0
714

La plusmarquista mundial en Mitja Marató confirma la seva participació per a la eDreams Mitja Marató de Barcelona 2015. Un any després d’assolir el rècord del món femení en la passada edició de la mitja barcelonina, l’atleta kenyana tornarà a Barcelona.| Nascuda l’any 1987 a la localitat kenyana d’ Iten, Kiplagat és campiona del món per partida doble, gràcies a les victòries assolides al Campionat IAAF World Cross Country 2009 i en el Campionat del Món IAAF de Mitja Marató el 2010. Florence és actualment la plusmarquista mundial de mitja marató femenina, rècord aconseguit en la passada edició de la eDreams Mitja Marató de Barcelona, amb una marca de 1:05:12. El mateix dia, batia també el rècord del món en els 20km, establint la nova marca en 1:01:56. En pista i representant el seu país, aconseguí la medalla de plata en 5.000 metres en el Campionat del Món Júnior d’Atletisme 2006. Té el rècord de Kenya en 10.000 metres, assolit en el Campionat del Món d’Atletisme 2009 amb una marca de 30: 11.53.l El seu debut en Mitja Marató es produïa l’any 2010 amb una victòria, per aconseguir dos anys després, baixar de 1 hora i 7 minuts en aquesta distància. El passat mes de febrer en la eDreams Mitja Marató de Barcelona, aconseguia rebaixar en 38 segons l’antiga marca mundial establerta per la seva compatriota Maria Keitany. Kiplagat debutava en Marató l’any 2011, en el marc de la Marató de Berlín, cursa que guanyava amb un temps de 2:19:44. Fa només uns dies, l’atleta kenyana ha estat guardonada per l’AIMS (Associació Internacional de Maratons), juntament amb l’ atleta Dennis Kimetto, com els millors maratonians de l’any. Florence Kiplagat arribarà a Barcelona més motivada que mai, en paraules seves d’aquesta mateixa setmana “El meu somni és córrer per sota dels 65 minuts a Barcelona”. Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha valorat molt positivament la participació de la corredora keniana, “La participació de la l’atleta keniana Florence Jebet Kiplagat posa de relleu la capacitat de la ciutat de mobilitzar no solament els esportistes populars sinó d’elit i la capacitat de la capital catalana de promoure l’esport femení”. La notícia ha estat molt ben rebuda entre la comunitat atlètica del país: Marc Roig, llebre de Florence en la mitja barcelonina recordava com va viure de primera mà, el rècord del món assolit per Florence a Barcelona. “La eDreams Mitja Marató de Barcelona té un abans i un després amb el rècord del món que va fer la Florence. Avui tothom sap que el circuit, la data i la ciutat, són ideals per córrer molt ràpid. Hi ha poca gent tan professional com ella i personalment, és un orgull que es refiés completament de mi per ajudar-la a batre el rècord del món. Fer de llebre és una responsabilitat enorme i em sento molt orgullós del meu paper. És el record més gran que tinc de la meva vida esportiva. A més a més, poder intercanviar paraules amb Suajili amb la Florence durant la cursa (així com animar-la en aquest idioma) va ser una de les situacions més divertides que he viscut mai.” Pablo Villalobos, “És un orgull que proves com la eDreams Mitja Marató de Barcelona formi part de l’agenda dels millors atletes. És increïble que una atleta del seu nivell repeteixi la seva participació a Barcelona, tant si torna a batre el rècord com si no. “ Carles Castillejo: “Sempre és important que els millors atletes vinguin a competir a Barcelona, i que Kiplagat torni a la ciutat on va assolir-hi el rècord del món, és un fet que denota que les coses s’estan fent bé. Veure una dona córrer a la velocitat que ho fa ella i poder viure el moment in situ, és d’agrair a l’organització per l’esforç que estan fent”. Nacho Cáceres, “El fet que la rècord woman en Mitja Marató torni a Barcelona, és un fet que dóna prestigi a la ciutat i a la cursa. Realça la prova i la posiciona com un referent entre els corredors i que desmitifica el fet que a Barcelona, no es pot córrer ràpid. Amb el seu rècord assolit el passat mes de febrer, es confirma que el recorregut de la eDreams Mitja Marató de Barcelona és un circuit molt ràpid, on s’hi pot córrer a ritme de rècord del món.”. María Basco: “Com a atleta professional que he sigut i única medalla olímpica del país, valoro moltíssim 3 aspectes: 1.- Que l’ organització aposti per una atleta femenina i el seu esforç per tenir un rècord del món a casa.2.- Que s’ aposti per una noia, demostra la importància en aquest sector, la dona és un dels valors que més creix en el sector del Running i estem lluny d’altres països. I finalment, que l’ organització torni a apostar per ella és un doble premi, per ella com a reconeixement, així com per la ciutat, és un detall molt bonic. Serà un plaer poder compartir km i esdeveniment amb Florence.” Jaume Leiva: “Poder veure a una WR a Barcelona significa poder córrer al costat d’una estrella esportiva. Hem de valorar molt positivament aquest fet i felicitar a l’ organització per l’ esforç que fa per tal que milers de persones, puguin córrer juntament amb l’atleta més ràpida del món en mitja marató. No tots hem pogut jugar a Basquet amb Michael Jordan.” Pedro Nimo del Oro: “La presència d’ un referent del nostre esport com Florence Kiplagat és un fet més que positiu i no només en l’apartat esportiu, sinó també en l’organitzatiu, doncs súper figures del seu nivell donen gran importància al tracte humà, atencions i organització de les proves. Si aposta per aquesta cursa demostra que s’estan fent bé les coses i que la eDreams Mitja Marató de Barcelona és ‘una aposta segura’ per aconseguir els nostres millors registres. Preparem-nos doncs per tenir la sort de gaudir compartint asfalt amb una estrella mundial!”

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.