FLORENCE KIPLAGAT, GUARDONADA AMB EL AIMS WORLD RECORD

0
538

La corredora kenyana que establia nou rècord del món femení en Mitja Marató, en la eDreams Mitja Marató de Barcelona 2014, rep el premi “AIMS World Award”, en el transcurs d’un acte celebrat al voltant de la Marató de Chicago. L’Associació Internacional de Maratons (AIMS), entitat formada per més de 370 curses de llarga distància en més de 100 països de tot el món, guardonava el passat divendres 10 d’octubre a Florence Kiplagat, amb el premi AIMS World Record, en reconeixement al seu rècord del món en Mitja Marató Femení.| La corredora kenyana de 27 anys assolia el rècord del món en la seva participació a la eDreams Mitja Marató de Barcelona, celebrada el passat 16 de febrer, quan va parar el cronòmetre en 1.05.12. D’aquesta manera, kiplagat rebaixava en 38 segons l’antiga marca mundial establerta per la seva compatriota Maria Keitany, a la Mitja Marató de Ras Al Khaimah (Emirats Àrabs) l’any 2011, fixada en 1.05.50. Florence Kiplagat també assolia el mateix dia el rècord mundial en la distància de 20km (1.01.56), registre que també estava en possessió fins aquell moment, de la kenyana Maria Keitany el 2011. Aprofitant la seva participació diumenge passat a la Marató de Chicago, es va organitzar l’acte d’entregar del premi que reconeixia mundialment la gesta de l’atleta. La placa commemorativa li va ser entregada per part del Director de la cursa i membre de l’ AIMS, el senyor Carey Pinkowski. Per la seva banda, Kiplagat va mostrar el seu agraïment als organitzadors, “Estic molt orgullosa de rebre aquest guardó de l’ AIMS, i de tots els seus membres d’ arreu del món. Vull mostrar-los el meu agraïment, estic molt feliç”. Per la seva banda, Paco Borao president d’ AIMS, entitat que entrega aquest guardó des de l’any 1985, va destacar les qualitats de la corredora africana i el nivell de les curses espanyoles, ”Estem molt satisfets de guardonar amb aquest premi a Florence Kiplagat. És una atleta excepcional, i estem molt contents de poder reconèixer la gran gesta que va assolir. Estic encantat de veure com les curses espanyoles s’estan posicionant tècnicament al nivell de les curses més prestigioses del món, i la eDreams Mitja Marató de Barcelona, n’ és una d’elles”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.