Més de 700 persones correran aquest dissabte a la 1ª Cursa Solidària contra la PKU-ATM

0
525

Aquest dissabte 31 de maig a les 10h a Sitges (Barcelona), tindrà lloc la 1ª Cursa Solidària contra la Fenilcetonúria, una malaltia metabòlica rara que afecta a més de 200 famílies a Catalunya. Aquesta iniciativa està impulsada pels pares d’una nena afectada, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges i és en benefici de l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Associació Catalana de Trastorns Metabòlics Hereditaris (ACTMH).| Uns minuts abans de l’inici de la cursa als Jardins de Terramar, els representants de les diferents institucions impulsores acompanyaran al Sr. Boí Ruiz, Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, i es dirigiran als participants per agrair-los la seva participació i conscienciar sobre aquesta malaltia tan desconeguda. Amb aquest objectiu en ment, l’Alcalde de Sitges, el Sr. Miquel Forns, també correrà per la causa. El recorregut és de 5 km i es desenvoluparà al llarg del Passeig Marítim de Sitges. Per ser una distància tan assequible, la idea és que tota la població s’animi a participar ja sigui corrent, caminant o en patins. Una vegada finalitzi la carrera, tots els participants rebran sucs naturals elaborats amb fruites com a símbol de la seva ajuda a aquests nens, ja que aquests són els principals aliments que componen l’estricta dieta dels afectats per la fenilcetonúria, així com pans i galetes elaborades amb farina tractada. Aquesta malaltia impedeix metabolitzar correctament la fenilalanina, un aminoàcid present a la majoria d’aliments, que provoca que els aliments amb proteïnes siguin tòxics per a l’organisme de qui la pateix. Amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels afectats, la meitat de la recaptació assolida amb les inscripcions a la carrera es destinarà a l’equip de recerca de l’Hospital Sant Joan de Déu i l’altra meitat, al Banc d’Aliments Rars situat en el mateix centre.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.