ÈXIT DE LA PRESENTACIÓ DE “DÉJAME VIVIR” DE KILIAN JORNET

0
558

Més de 1500 persones omplen el Palau de la Música Catalana en la presentació de la segona pel·lícula de l’atleta Kilian Jornet
La pel·lícula, que narra les aventures viscudes al Mont Blanc, l’Elbrús i el Cerví, és part del projecte Summits of My Life de l’atleta “Va ser molt emocionant compartir aquesta presentació amb tots els espectadors que van acostar-se al Palau, espero que ells gaudissin tant com nosaltres vam fer-ho filmant-la, per part meva tornar a presentar-la a Barcelona sempre és un privilegi”, comentava Jornet Kilian Jornet va presentar ahir a la nit a Barcelona « Déjame Vivir », la segona pel·lícula del seu projecte esportiu Summits of My Life. L’acte, celebrat al Palau de la Música Catalana, va aplegar més de 1.500 persones que no van voler perdre’s la primera presentació pública de la pel·lícula.| A dos quarts de deu, desenes de persones començaven a ocupar les butaques de la sala de concerts del Palau de la Música, mentre la banda sonora de la pel·lícula sonava de fons com a fil musical. A les 22h, el periodista Xavi Coral, que va actuar com a conductor de l’acte, pujava a l’escenari. Després d’una breu introducció va entrar en escena Kilian Jornet, qui va intentar explicar, amb quatre pinzellades, l’essència del projecte: una sèrie de reptes esportius en muntanyes mítiques arreu del món, duts a terme sense assistència i amb el mínim material possible, amb els amics i els valors que l’inspiren. Precisament sobre aquests valors va girar l’acte, que va ser una conversa reflexiva al voltant d’aquells valors que inspiren la personalitat de Jornet. Entre ells, i per parlar de creativitat, i de l’amor per la muntanya va intervindre l’acte el músic i compositor Gerard Quintana, que va constatar “Als dos ens agrada aïllar-nos una mica del nostre món per trobar-nos a nosaltres mateixos, però seguint connectats d’una manera o altra amb la societat. Per mi la música és com pel Kilian la muntanya, alguna cosa que ens surt de dins.” Després de Quintana, l’emprenedor Pau Garcia Milà li va prendre el relleu per parlar de somnis i de la necessitat de marcar-se nous reptes, tot explicant que: “La nostra generació és una que no té por de fracassar. Preferim gaudir del camí i fer-ho sense aquesta por al fracàs, que si arriba tampoc és tant greu perquè segur que podrem trobar una altra manera d’ensortir-nos-en” En el moment que Seb Montaz, director de la pel·lícula, entrava en escena, un vídeo mostrava el sistema que ha inventat per tal de gravar Jornet durant els seus rècords. Precisament de la part audiovisual del projecte van parlar en aquesta secció, on Montaz va explicar que: “La única manera de poder seguir i filmar al Kilian durant els rècords, i especialment durant les baixades, és amb esquís. D’aquesta manera podem captar el moviment i la velocitat i, sobretot, arribar al mateix temps que ell per captar tots els instants”. Per acabar la presentació va pujar a l’escenari Bruno Brunod, heroi d’infància de Kilian Jornet, pioner de l’skyrunning i antic rècordman al Cerví. Amb Brunod, Jornet va conversar sobre la culminació dels somnis, tinguin la forma que tinguin, i aquest va afirmar que “Compartir el rècord del Cerví amb el Kilian va ser molt bonic, em vaig alegrar molt per ell perquè és un gran atleta. Al final, un ha de fer el que li agrada, i això és el més important”. A continuació, en una pantalla gegant instal·lada a l’escenari del Palau, els espectadors van poder gaudir dels 62 minuts trepidants de “Déjame Vivir”, la pel·lícula que repassa els tres reptes viscuts durant el 2013: Mont Blanc, Elbrús i Cerví. Els aplaudiments ressonaven dins la sala de concerts després de la culminació del somni del Cerví, mentre Jornet, Montaz i Brunod reapareixien a l’escenari per donar les gràcies a tot el públic assistent. Després d’una llarga ovació va ser el moment de cloure l’acte, i segons comentava el mateix Jornet: “Estic molt emocionat de veure que la gent ha gaudit tant de la pel·lícula tant com ho hem fet nosaltres filmant-la, pensant-la… Aquesta segona pel·lícula reflecteix una forma de veure la muntanya, però també és una invitació a que tothom visqui els seus somnis i pugui lluitar per aconseguir-los” Aquesta va ser també la première mundial de la pel·lícula, que tindrà altres parades al llarg de l’any. La primera confirmada serà el proper 2 i 3 d’agost a la Vall d’Aosta, on transcorre gran part de l’acció de Déjame Vivir. Mentrestant, però, no caldrà perdre de vista a Jornet i a la resta de l’equip, que s’embarcaran per un nou repte de Summits of My Life en les properes setmanes. Aquesta vegada serà el torn del McKinley, a Alaska.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.