Cursa i Marxa Solidàries “ Entre Tots Per la Salut Mental”

0
508

El pròxim 08 de juny de 2014 tindrà lloc a Martorell la segona edició de la Cursa i Marxa Solidàries “ Entre Tots Per la Salut Mental”.
Es tracta d´un projecte esportiu solidari que procura consolidar-se dins el calendari de curses populars i que representa un punt i seguit en la lluita que realitza l´Hospital Neuropsiquiàtric Sagrat Cor, contra l´estigma que sembla perseguir als malalts mentals amb el pas del temps. | El fet d´ obrir les portes del centre representa per a la institució no només convidar a la societat a accedir-hi i conèixer als usuaris sinó també anar més enllà i reeducar-la en referencia a la idea primitiva que es té, en termes generals, de que els malalts mentals són persones estranyes, perilloses i que han de ser controlades mitjançant camises de força i, per tant, EXCLUÍDES de la societat. La segona “Entre Tots per la Salut Mental” pretén mantenir l’essència de la seva primera edició, celebrant dues proves diferents que puguin permetre la participació de, no només apassionats del running, sinó també de totes aquelles persones que no es vegin capacitades per a córrer o pateixin algun tipus de discapacitat.
Per una banda es celebrarà una Cursa Solidària de 10km de distancia, en un recorregut circular i mixt amb trams d´asfalt i trams de muntanya i amb alguns desnivells de poca dificultat. L´hora de sortida de la cursa serà a les 08:30h. S´admetran fins a un total de 700 participants. Per una altra banda es celebrarà una Marxa Solidària, de 7,6km de distancia, aprofitant el mateix circuit circular de la cursa. Aquesta última prova està pensada per permetre la participació activa de usuaris del centre y persones amb discapacitat intel·lectual. La sortida serà a les 08:40h i s´admetran fins a 400 participants en total. Per a aquesta segona edició es mantenen alguns ingredients bàsics de la primera, com són les instal·lacions, els serveis i la generosa contra prestació que s´ofereix. Cada participant, tant de la cursa com de la marxa, rebrà una bossa d´obsequis amb samarreta tècnica inclosa, altres obsequis confeccionats Pàgina 1 de 3Pàgina 2 de 3pels nostres usuaris i quatre avituallaments de final de cursa a base de begudes isotòniques, fruita, espitxa amb sidra i diversos tipus de postres. La cursa serà cronometrada per Championchip i per tant puntuable dins la LligaChip. Rebran trofeus els cinc primers classificats de la categoria absoluta, així com els tres primers classificats de les diferents subcategories, per sexes. Al finalitzar el lliurament de trofeus es realitzarà un ampli sorteig de material esportiu de qualitat així com d´altres obsequis ( pernils, experiències, massatges de descàrrega, material tecnològic, etc…) Com a novetats, aquest any premiarem també la participació infantil i de persones amb discapacitat intel·lectual, dins la Marxa. També cal destacar que la organització ha volgut sensibilitzar-se amb els col·lectius que més estan patint els efectes de la crisis, i per tant demanem a tots els participants que aportin 1kg d´aliment a l´hora de la recollida del dorsal. Tot l´aliment recollit serà donat en la seva totalitat a la Fundació del Banc dels Aliments. Com a última novetat, i no per això menys important, la “Entre Tots per la Salut Mental” vol sumar-se en la seva segona edició a un nou circuit de curses solidàries anomenat Challenge Solidària del Baix Llobregat, que representa la fusió de cinc curses de l´àrea geogràfica esmentada, producte de la fusió entre Germanes Hospitalàries i l´Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu i que té com a objectiu potenciar la participació a les curses solidaries que ofereixen bona prestació a l´atleta i que estan perdent protagonisme com a Pàgina 2 de 3Pàgina 3 de 3conseqüència de la gran quantitat de curses grans i de participació massiva de la ciutat condal. A més la recaudació econòmica de les curses de la Challenge es destinarà a la lluita i la defensa de la infància hospitalitzada, la Salut Mental, la recerca biomèdica y la dependència. Per a més informació podeu accedir al blog oficial de la “Entre Tots” O bé a la web oficial de la Challenge Solidària: www.challengesolidaria.org

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.