Els “100 motius per córrer” de l’Arcadi Alibés

0
645

L’Arcadi Alibés, periodista esportiu de TV3, és un gran apassionat de l’atletisme popular. Des del 1983 porta acumulades més de 600 curses de fons i ha disputat maratons en tots els continents. El 2010 va superar la xifra de les 100 maratons i en data d’avui, en compta 117. Ha explicat les seves experiències en els llibres que ha escrit. El més recent “100 motius per córrer”, el tercer que ha publicat. “En els 100 capítols, – diu l’Arcadi- el llibre desgrana 100 motius per córrer: van des de raons purament físiques a d’altres de més filosòfiques o mentals i algunes de curioses.”| A la dedicatòria, l’Arcadi Alibés fa un homenatge a Domingo Catalán i resumeix molt bé què significa per ell córrer: ”al Domingo Catalán, pioner de l’atletisme de fons a Catalunya, una figura en la seva joventut i paradigma del corredor popular en la seva maduresa. La seva filosofia és clara: el córrer, com l’amistat, són per a tota la vida.” En el llibre, l’Arcadi explica que per ell i per als que practiquen aquest esport, córrer no és només fer marques i guanyar carreres. “Córrer és una filosofia de vida que es va adaptant a tu, primer hi ha practicar un esport, després fer marques, i finalment, córrer, arribar, sense mirar el rellotge. Córrer pel plaer de córrer. I és l’esport més senzill, més barat i en què no hi ha mai perdedors” Abans d’aquest llibre, l’Arcadi n’havia publicat dos més sobre el món de les curses populars i les maratons, “Córrer per ser feliç” (2010) i “Les petjades dels herois” (2012), i ha intervingut en multitud de xerrades i conferències sobre el boom de les curses populars. “100 motius per córrer” és de la col·lecció “De 100 en 100” de Cossetània. El va presentar el 3 de març a la Casa del Llibre del Passeig de Gràcia.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.