Reconeixement a l’atleta de 88 anys, Aquilino Soto

0
486

Va començar a córrer als 62 anys
La ciutat de Sabadell va retre dissabte un emotiu homenatge al veterà atleta local Aquilino Soto, de 88 anys, per la seva destacada trajectòria esportiva i les fites aconseguides. Soto va començar a córrer de gran, quan tenia 62 anys, i en els darrers 20 ho ha fet tant en nom de la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS) com per la secció d’atletisme del Club de Natació de Sabadell (CNS). Entre els seves millors marques destaquen la dels 25 quilòmetres amb 70 anys amb la que es va proclamar subcampió d’Europa (1h 52m 33s), la de 21 quilòmetres amb la que es va proclamar campió d’Espanya de mitja marató al 2002 o la medalla d’or de cross, que va guanyar a Lloret de Mar en la categoria de majors de 80 anys.| Soto ha deixat de córrer pel CN Sabadell degut a una lesió, tot i que camina dues hores diaris i té una salut de ferro. El regidor d’Esports de la ciutat, Josep Ayuso li va lliurar una placa en nom de la ciutat, en reconeixement de la seva trajectòria esportiva, en un acte celebrat a l’auditori de la Granja del Pas del Parc Central del Vallès. Ayuso en un emotiu discurs davant d’una vuitantena de persones, va dir que “l’estima i el respecte que els atletes de tot arreu tenen cap a Aquilino” i la passió amb la que el veterà corredor ha viscut l’esport. Soto –molt emocionat perquè l’homenatge va ser una festa sorpresa preparada des de feia mesos per la família amb la complicitat dels atletes dels dos clubs de la ciutat- va afirmar que l’atletisme li ha “regalat una segona joventut ja als 56 anys m’havien donat una invalidesa permanent per una artrosi. Però vaig començar a córrer i vaig guanyar en salut, alegria de viure i he tingut la sort de conèixer persones molt maques. El dolor va anar disminuint i vaig deixar de prendre pastilles”. Per la seva banda, el president de la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS), Josep Molins, i el vicepresident del Club de Natació Sabadell (CNS), Àngel Vinyeta, li van lliurar una altra placa commemorativa en nom de l’Associació Esportiva Mitja Marató Sabadell –que integren totes dues entitats i presideix Molins- amb l’escrit “al nostre amic i atleta Aquilino Soto”. Molins, primer atleta sabadellenc que va participar en uns Jocs Olímpics va animar “a que la gent gran practiqui esport: camineu, correu, aneu en bicicleta, estigueu actius, però no pareu. No us escarxofeu al sofà amb el comandament perquè ja no us podreu aixecar” mentre que Vinyeta va reconèixer la “generositat i el bon caràcter del iaio –com se’l coneix entre els companys-. Sempre ha corregut per passar-s’ho bé i això es nota”. Abans, però, la família Soto havia emès un vídeo amb imatges de l’atleta. Les seves filles, Maria José i Angelines Soto van comentar que l’acte havia estat “un homenatge al nostre pare, però al mateix temps hem volgut transmetre l’agraïment a tots els seus amics i amigues atletes que tant el van acompanyar, encoratjar, i gaudir mútuament al llarg de la seva vida esportiva tant a la JAS com al CNS”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.